Pasta carbonara
Een echte Italiaanse klassieker: Pasta carbonara. Mijn versie van dit topgerecht.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten |
Hoe ga je het doen?
- Zet een grote pan met water op voor de pasta
- Doe de pasta in de pan als het water kookt
- Roer de pasta goed door elkaar en voeg flink wat zout aan het water toe
- Bak de spekjes met de hele teen knoflook in een droge koekenpan op een rustig vuurtje goudbruin
- Als er veel vet uit de spekjes is gekomen gooi ik meestal een deel weg
- Gooi de teen knoflook weg
- Klop de eieren los in een kom
- Voeg de gebakken spekjes, de room en de kaas toe en meng goed door elkaar
- Voeg een paar druppels citroensap toe
- Giet de pasta af als deze beetgaar is
- Doe de pasta terug in de pan en voeg de saus toe
- Verwarm de saus voorzichtig terwijl rustig roert
- Als de eieren beginnen te binden haal je de pan van het vuur en roer je nog even verder
- Maak op smaak met peper en eventueel wat zout
- Serveer direct
Pasta kook je in ruim water met flink wat zout. De ideale verhouding is 10 gram zout op 100 gram pasta op 1 liter water
Dit is mijn versie van deze Italiaanse klassieker. Ik weet zeker dat er veel op en aan te merken is op dit recept maar mijn kinderen vinden het heerlijk.