PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Een echte Italiaanse klassieker: Pasta carbonara. Mijn versie van dit topgerecht.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
15 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 350 gr gedroogde pasta zoals spaghetti, penne of fusilli
  • 150 gr pancetta in blokjes of gerookte spekblokjes
  • 100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 ml room
  • 2 eieren
  • 1 hele en schoon gemaakte teen knoflook
  • citroensap
  • zout/peper
Pasta carbonara
Pasta carbonara

Hoe ga je het doen?
  • ​Zet een grote pan met water op voor de pasta
  • Doe de pasta in de pan als het water kookt
  • Roer de pasta goed door elkaar en voeg flink wat zout aan het water toe
  • Bak de spekjes met de hele teen knoflook in een droge koekenpan op een rustig vuurtje goudbruin
  • Als er veel vet uit de spekjes is gekomen gooi ik meestal een deel weg
  • Gooi de teen knoflook weg
  • Klop de eieren los in een kom
  • Voeg de gebakken spekjes, de room en de kaas toe en meng goed door elkaar
  • Voeg een paar druppels citroensap toe
  • Giet de pasta af als deze beetgaar is
  • Doe de pasta terug in de pan en voeg de saus toe
  • Verwarm de saus  voorzichtig terwijl rustig roert
  • Als de eieren beginnen te binden haal je de pan van het vuur en roer je nog even verder
  • Maak op smaak met peper en eventueel wat zout
  • Serveer direct
 
Pasta kook je in ruim water met flink wat zout. De ideale verhouding is 10 gram zout op 100 gram pasta op 1 liter water
 
Dit is mijn versie van deze Italiaanse klassieker. Ik weet zeker dat er veel op en aan te merken is op dit recept maar mijn kinderen vinden het heerlijk.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact