PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Pesto genovese

Pesto genovese

Met dit recept maak je je eigen pesto genovese in handomdraai. Hierna koop je nooit meer pesto uit een potje.

Voor hoeveel personen?
1 potje pesto
Hoe lang ben je ermee bezig?
10 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 50 gr basilicum blaadjes
  • 1 teen verse knoflook
  • 50 gr pijnboompitten
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 100 ml goede olijfolie
  • Zout
Pesto genovese
Pijnboom pitjes in de vijzel
Hoe ga je het doen?
  • Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes
  • Was de basilicumblaadjes en droog voorzichtig (slacentrifuge of theedoek)
  • Rooster de pijnboom pitjes in een droge koekenpan totdat ze beginnen te kleuren
  • Rasp de Parmezaanse kaas
  • Mix alle ingrediënten in een blender, staafmixer of op de ouderwetse manier in een vijzel
  • Maak op smaak met zout

Er zijn oneindig veel recepten voor pesto. Ze bestaan altijd uit de 6 boven genoemde ingrediënten maar in verschillende verhoudingen. Ik vind het belangrijk om niet teveel knoflook te gebruiken en er relatief veel basilicum in te doen. Uiteraard staat of valt alles met goede ingrediënten. Dus rasp de Parmezaan zelf en gebruik goede olijfolie. Een olijfolie met een pepertje in de smaak vind ik erg lekker voor de pesto. De pesto bewaar je in een leeg jam potje onder een laagje olijfolie in de koelkast en blijft zo makkelijk een maand goed. Je kan ook pesto maken van rucola. Vervang hiervoor de basilicum voor rucola en doe verder hetzelfde. Pesto is natuurlijk heerlijk door de pasta en mijn kinderen hebben bedacht dat het ook erg lekker is op een tosti.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?