Pesto genovese
Met dit recept maak je je eigen pesto genovese in handomdraai. Hierna koop je nooit meer pesto uit een potje.
Voor hoeveel personen? |
1 potje pesto |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 minuten |
Hoe ga je het doen?
Er zijn oneindig veel recepten voor pesto. Ze bestaan altijd uit de 6 boven genoemde ingrediënten maar in verschillende verhoudingen. Ik vind het belangrijk om niet teveel knoflook te gebruiken en er relatief veel basilicum in te doen. Uiteraard staat of valt alles met goede ingrediënten. Dus rasp de Parmezaan zelf en gebruik goede olijfolie. Een olijfolie met een pepertje in de smaak vind ik erg lekker voor de pesto. De pesto bewaar je in een leeg jam potje onder een laagje olijfolie in de koelkast en blijft zo makkelijk een maand goed. Je kan ook pesto maken van rucola. Vervang hiervoor de basilicum voor rucola en doe verder hetzelfde. Pesto is natuurlijk heerlijk door de pasta en mijn kinderen hebben bedacht dat het ook erg lekker is op een tosti.
- Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes
- Was de basilicumblaadjes en droog voorzichtig (slacentrifuge of theedoek)
- Rooster de pijnboom pitjes in een droge koekenpan totdat ze beginnen te kleuren
- Rasp de Parmezaanse kaas
- Mix alle ingrediënten in een blender, staafmixer of op de ouderwetse manier in een vijzel
- Maak op smaak met zout
Er zijn oneindig veel recepten voor pesto. Ze bestaan altijd uit de 6 boven genoemde ingrediënten maar in verschillende verhoudingen. Ik vind het belangrijk om niet teveel knoflook te gebruiken en er relatief veel basilicum in te doen. Uiteraard staat of valt alles met goede ingrediënten. Dus rasp de Parmezaan zelf en gebruik goede olijfolie. Een olijfolie met een pepertje in de smaak vind ik erg lekker voor de pesto. De pesto bewaar je in een leeg jam potje onder een laagje olijfolie in de koelkast en blijft zo makkelijk een maand goed. Je kan ook pesto maken van rucola. Vervang hiervoor de basilicum voor rucola en doe verder hetzelfde. Pesto is natuurlijk heerlijk door de pasta en mijn kinderen hebben bedacht dat het ook erg lekker is op een tosti.