Pizzadeeg
Lekkerste pizzadeeg maak je zelf. Hier een goed recept voor pizzadeeg.
Voor hoeveel personen? |
5 pizza's |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
1 uur |
Hoe ga je het doen?
Italianen gebruiken '00' bloem voor pasta en pizza. Deze bloem heeft een extra fijne structuur en bevat extra gluten. Dit geeft de mooiste pizzabodems. De bloem is in Nederland niet makkelijk te krijgen. Alleen bij de speciaalzaak of groothandel. Neem dus vooral een flinke zak mee naar huis als je in Italië bent. Mijn Italiaanse bloem was vandaag op dus ik heb gewone patent gebruikt.
- Meng de gist met de suiker en een klein beetje van het water en maak er een papje van
- Zeef de bloem en doe in de mengkom van je keukenmachine. Uiteraard kan je op het aanrecht van de keuken met de hand ook prima kneden
- Voeg het water en zout toe en begint de kneden
- Voeg vlak daarna de gist toe en een flinke scheut olijfolie
- Kneed in ongeveer 15 minuten totdat er een glad deeg is ontstaan
- Controleer of het deeg dik genoeg is. Het deeg moet als je het met de hand kneed net een beetje aan je handen plakken. Is het te stevig voeg een heel klein beetje water toe en als het te plakkerig is dat een beetje extra bloem
- Maak een mooie bal van het deeg. Doe de bal terug in de kom en dek af met een vochtige theedoek
- Laat het deeg een uurtje rijzen op een warme plek (mag ook wel iets langer)
- Kneed het deeg een keer goed en verdeel in 5 porties
- Maak hier mooie balletjes van en laat ze nog 15 minuten na rijzen
Italianen gebruiken '00' bloem voor pasta en pizza. Deze bloem heeft een extra fijne structuur en bevat extra gluten. Dit geeft de mooiste pizzabodems. De bloem is in Nederland niet makkelijk te krijgen. Alleen bij de speciaalzaak of groothandel. Neem dus vooral een flinke zak mee naar huis als je in Italië bent. Mijn Italiaanse bloem was vandaag op dus ik heb gewone patent gebruikt.