PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
    • Gezonde salades
    • Gezonde groente recepten
    • Gezonde pasta recepten
    • Gezonde sauzen en dressings
    • Gezonde basis recepten
    • Toetjes en taarten
    • Gezonde recepten voor elke dag
    • Gezonde asperge recepten
    • Gezonde vis recepten
    • Ijsrecepten
    • Gezonde eiergerechten
    • Gezonde ovenschotels
    • Gezonde stoofschotels
    • Gezonde fingerfood recepten
    • Gezonde soep recepten
    • Gevulde paprika's met kip
    • Gevulde rode paprika's met Thaise gamba's
    • Gevulde tomaten
    • Hollandse winterschotel
    • Italiaanse zomerschotel
    • Langzaam gegaarde schouderkarbonade
    • Lasagne bolognese
    • Ovenschotel met paprika, kip en nasikruiden
    • Griekse moussaka
    • Spinazie ovenschotel
    • Rollade van varkensprocureur
    • Witlof met ham en kaassaus
    • Baskische kip
    • Boeuf Bourguignon
    • Daube van wild zwijn
    • Gestoofde kalfswang met madeira en sjalotten
    • Gestoofde schouderkarbonade met sjalotten
    • Gestoofd konijn met stekelzwammen, tomaat en sinaasappel
    • Gestoofde runderlappen
    • Hongaarse goulash
    • Klassieke Hollandse hachee
    • Limburgs zuurvlees
    • Stoofschotel van aubergine en schouderkarbonade
    • Osso bucco alla milanese
    • Gebakken gamba's met aioli
    • Gefrituurde gamba's met oosterse dipsausjes
    • Gefrituurde inktvisringen
    • Gezonde American pancakes van banaan en havermout met walnoten, honing en bosbessen
    • Pizza
    • Spicy sweet spare ribs uit de oven
    • Thai summer rolls
    • Turksbrood met rosbief en truffel mayonaise
    • Wrap van Libanees platbrood met hummus en za’atar gehakt
    • Zoete aardappel uit de oven
    • Dorade in een zoutkorst
    • Gebakken snoekbaars
    • Gebakken snoekbaars met kerrie-kokossaus en groenterijst
    • Haring met bietjes en appel
    • Haringsalade met dille en room
    • Kabeljauw met venkel en tomaat
    • Mosselen met rode peper, gember en tomaat
    • Spaghetti vongole
    • Zalm en papillote met groene asperges
    • Aardappelgratin Dauphinois
    • Asperge broccoli met gamba's, kip en een Thaise dressing
    • Asperges met ham, ei en botersaus
    • Asperges met Hollandaisesaus
    • Aspergerisotto
    • Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta
    • Courgettesalade
    • Eenvoudige komkommersalade
    • Eenvoudige tomatensalade
    • Gegrilde gemarineerde aubergine
    • Gegrilde gemarineerde courgette
    • Gekarameliseerde witlof met balsamico azijn
    • Gemarineerde rode paprika
    • Groente curry met zoete aardappel
    • Hummus
    • Koolsla of Coleslaw
    • Rode bietensalade met appel
    • Luxe rode kool met rode wijn en appel
    • Salade van koolrabi en appel met rozijnen en gember
    • Spinazie met gepocheerd ei en Hollandaisesaus
    • Spruitjes uit de oven met balsamicoazijn en amandelen
    • Tomaatjes uit de oven
    • Verse artisjokken met dipsausjes
    • Zoetzure groentesalade
    • Aspergequiche
    • Eieren met truffel 'en cocotte'
    • Gezonde aspergesalade met gerookte zalm en ei
    • Roerei met cantharellen en eekhoorntjesbrood
    • Spaanse tortilla
    • Quiche met champignons en spekjes
    • Quiche Lorraine
    • Aioli
    • Bolognesesaus
    • Ceasar dressing
    • Griekse tzatziki
    • Hollandaisesaus
    • Knoflooksaus
    • Gezonde aspergesaus
    • Oosterse dipsausjes
    • Pesto genovese
    • Pizzasaus
    • Remouladesaus
    • 1000 jaren vanillesuiker
    • Aspergesoep
    • Bisque van gamba's
    • Appelmoes van Elstar met citroen
    • Franse uiensoep
    • Aardappelpuree
    • Bierbeslag
    • Groentebouillon
    • Groentepuree soep
    • Ghee of geklaarde boter
    • Kippenbouillon
    • Gepocheerde eieren
    • Gepofte Knoflook
    • Hollandse erwtensoep
    • Guacamole
    • Hongaarse paprikasoep
    • Hongaarse goulashsoep
    • Flensjes van spelt en kastanjebloem
    • Limburgse mosterdsoep
    • Fonceerdeeg voor hartige taart of quiche
    • Pompoensoep
    • Kruidenboter
    • Mayonaise
    • Tomatensoep met gepofte knoflook
    • Paprika's ontvellen
    • Bosbessensorbet
    • Naanbrood met knoflook en koriander
    • Pizzadeeg
    • Citroensorbet
    • Pistache ijs
    • Puur chocolade ijs
    • Puree van zoete aardappels
    • Frambozensorbet
    • Hazelnoten ijs
    • Aardbeienjam
    • Pure chocoladesorbet
    • Mascarponecreme met aardbeien
    • Tomaten chutney
    • Tomaten ontvellen
    • Pavlova met bosvruchten
    • Madsauce of Amerikaanse frietsaus
    • Chili con carne met chorizo
    • Tarte tatin
    • Pittige zomersalade
    • Kip kerrie met kastanjechampignons
    • Wild paté in een weckpotje
    • Pasta carbonara
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Afvallen gaat makkelijker met deze tips
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Afvallen in de sportschool
    • Algemene voorwaarden
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Pizzadeeg

Pizzadeeg

Lekkerste pizzadeeg maak je zelf. Hier een goed recept voor pizzadeeg.

Voor hoeveel personen?
5 pizza's
Hoe lang ben je ermee bezig?
1 uur
Wat heb je er voor nodig?
  • 500 gr bloem
  • 7 gram gist
  • Een schepje suiker
  • 325 ml warm water (ongeveer douche temperatuur)
  • ½ theel zout (4 gr)
  • Olijfolie
Pizzadeeg
Pizzadeeg
Hoe ga je het doen?
  • Meng de gist met de suiker en een klein beetje van het water en maak er een papje van
  • Zeef de bloem en doe in de mengkom van je keukenmachine. Uiteraard kan je op het aanrecht van de keuken met de hand ook prima kneden
  • Voeg het water en zout toe en begint de kneden
  • Voeg vlak daarna de gist toe en een flinke scheut olijfolie
  • Kneed in ongeveer 15 minuten totdat er een glad deeg is ontstaan
  • Controleer of het deeg dik genoeg is. Het deeg moet als je het met de hand kneed net een beetje aan je handen plakken. Is het te stevig voeg een heel klein beetje water toe en als het te plakkerig is dat een beetje extra bloem
  • Maak een mooie bal van het deeg. Doe de bal terug in de kom en dek af met een vochtige theedoek
  • Laat het deeg een uurtje rijzen op een warme plek (mag ook wel iets langer)
  • Kneed het deeg een keer goed en verdeel in 5 porties
  • Maak hier mooie balletjes van en laat ze nog 15 minuten na rijzen

Italianen gebruiken '00' bloem voor pasta en pizza. Deze bloem heeft een extra fijne structuur en bevat extra gluten. Dit geeft de mooiste pizzabodems. De bloem is in Nederland niet makkelijk te krijgen. Alleen bij de speciaalzaak of groothandel. Neem dus vooral een flinke zak mee naar huis als je in Italië bent. Mijn Italiaanse bloem was vandaag op dus ik heb gewone patent gebruikt. 


Picture
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​[email protected]

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
​
Algemene voorwaarden
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
    • Gezonde salades
    • Gezonde groente recepten
    • Gezonde pasta recepten
    • Gezonde sauzen en dressings
    • Gezonde basis recepten
    • Toetjes en taarten
    • Gezonde recepten voor elke dag
    • Gezonde asperge recepten
    • Gezonde vis recepten
    • Ijsrecepten
    • Gezonde eiergerechten
    • Gezonde ovenschotels
    • Gezonde stoofschotels
    • Gezonde fingerfood recepten
    • Gezonde soep recepten
    • Gevulde paprika's met kip
    • Gevulde rode paprika's met Thaise gamba's
    • Gevulde tomaten
    • Hollandse winterschotel
    • Italiaanse zomerschotel
    • Langzaam gegaarde schouderkarbonade
    • Lasagne bolognese
    • Ovenschotel met paprika, kip en nasikruiden
    • Griekse moussaka
    • Spinazie ovenschotel
    • Rollade van varkensprocureur
    • Witlof met ham en kaassaus
    • Baskische kip
    • Boeuf Bourguignon
    • Daube van wild zwijn
    • Gestoofde kalfswang met madeira en sjalotten
    • Gestoofde schouderkarbonade met sjalotten
    • Gestoofd konijn met stekelzwammen, tomaat en sinaasappel
    • Gestoofde runderlappen
    • Hongaarse goulash
    • Klassieke Hollandse hachee
    • Limburgs zuurvlees
    • Stoofschotel van aubergine en schouderkarbonade
    • Osso bucco alla milanese
    • Gebakken gamba's met aioli
    • Gefrituurde gamba's met oosterse dipsausjes
    • Gefrituurde inktvisringen
    • Gezonde American pancakes van banaan en havermout met walnoten, honing en bosbessen
    • Pizza
    • Spicy sweet spare ribs uit de oven
    • Thai summer rolls
    • Turksbrood met rosbief en truffel mayonaise
    • Wrap van Libanees platbrood met hummus en za’atar gehakt
    • Zoete aardappel uit de oven
    • Dorade in een zoutkorst
    • Gebakken snoekbaars
    • Gebakken snoekbaars met kerrie-kokossaus en groenterijst
    • Haring met bietjes en appel
    • Haringsalade met dille en room
    • Kabeljauw met venkel en tomaat
    • Mosselen met rode peper, gember en tomaat
    • Spaghetti vongole
    • Zalm en papillote met groene asperges
    • Aardappelgratin Dauphinois
    • Asperge broccoli met gamba's, kip en een Thaise dressing
    • Asperges met ham, ei en botersaus
    • Asperges met Hollandaisesaus
    • Aspergerisotto
    • Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta
    • Courgettesalade
    • Eenvoudige komkommersalade
    • Eenvoudige tomatensalade
    • Gegrilde gemarineerde aubergine
    • Gegrilde gemarineerde courgette
    • Gekarameliseerde witlof met balsamico azijn
    • Gemarineerde rode paprika
    • Groente curry met zoete aardappel
    • Hummus
    • Koolsla of Coleslaw
    • Rode bietensalade met appel
    • Luxe rode kool met rode wijn en appel
    • Salade van koolrabi en appel met rozijnen en gember
    • Spinazie met gepocheerd ei en Hollandaisesaus
    • Spruitjes uit de oven met balsamicoazijn en amandelen
    • Tomaatjes uit de oven
    • Verse artisjokken met dipsausjes
    • Zoetzure groentesalade
    • Aspergequiche
    • Eieren met truffel 'en cocotte'
    • Gezonde aspergesalade met gerookte zalm en ei
    • Roerei met cantharellen en eekhoorntjesbrood
    • Spaanse tortilla
    • Quiche met champignons en spekjes
    • Quiche Lorraine
    • Aioli
    • Bolognesesaus
    • Ceasar dressing
    • Griekse tzatziki
    • Hollandaisesaus
    • Knoflooksaus
    • Gezonde aspergesaus
    • Oosterse dipsausjes
    • Pesto genovese
    • Pizzasaus
    • Remouladesaus
    • 1000 jaren vanillesuiker
    • Aspergesoep
    • Bisque van gamba's
    • Appelmoes van Elstar met citroen
    • Franse uiensoep
    • Aardappelpuree
    • Bierbeslag
    • Groentebouillon
    • Groentepuree soep
    • Ghee of geklaarde boter
    • Kippenbouillon
    • Gepocheerde eieren
    • Gepofte Knoflook
    • Hollandse erwtensoep
    • Guacamole
    • Hongaarse paprikasoep
    • Hongaarse goulashsoep
    • Flensjes van spelt en kastanjebloem
    • Limburgse mosterdsoep
    • Fonceerdeeg voor hartige taart of quiche
    • Pompoensoep
    • Kruidenboter
    • Mayonaise
    • Tomatensoep met gepofte knoflook
    • Paprika's ontvellen
    • Bosbessensorbet
    • Naanbrood met knoflook en koriander
    • Pizzadeeg
    • Citroensorbet
    • Pistache ijs
    • Puur chocolade ijs
    • Puree van zoete aardappels
    • Frambozensorbet
    • Hazelnoten ijs
    • Aardbeienjam
    • Pure chocoladesorbet
    • Mascarponecreme met aardbeien
    • Tomaten chutney
    • Tomaten ontvellen
    • Pavlova met bosvruchten
    • Madsauce of Amerikaanse frietsaus
    • Chili con carne met chorizo
    • Tarte tatin
    • Pittige zomersalade
    • Kip kerrie met kastanjechampignons
    • Wild paté in een weckpotje
    • Pasta carbonara
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Afvallen gaat makkelijker met deze tips
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Afvallen in de sportschool
    • Algemene voorwaarden
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?