PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Pizzasaus

Pizzasaus

De lekkerste pizzasaus maak je zelf. Eenvoudig, gezond en echt Italiaans.

Voor hoeveel personen?
ongeveer 15 kleine pizza's
Hoe lang ben je ermee bezig?
15 minuten voorbereiden, 1½ uur rustig koken, 5 minuten afmaken
Wat heb je er voor nodig?
  • 1½  kg lekkere tomaten
  • 4 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 3 eetl  verse oregano of 1 eetl gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • 1 theel cayenne peper
  • Zout
Pizzasaus
Pizza
Hoe ga je het doen?
  • Ontvel de tomaten
  • Snijd de tomaten in stukjes
  • Snijd de sjalot fijn en fruit in wat olijfolie zonder te kleuren
  • Snijd de knoflook fijn (persen mag ook) en voeg toe aan de sjalotten als deze glazig zijn
  • Bak nog even mee
  • Voeg de cayennepeper toe en bak een minuut mee
  • Voeg de tomaten toe
  • Snijd de oregano fijn en voeg toe
  • Laat alles zachtjes 1½ uur koken. Af en toe even roeren
  • Pureer de saus met een staafmixer
  • Maak op smaak met zout

De pizzasaus mag best flink pittig zijn en hoog op smaak gebracht geworden. Als de saus op de pizza zit is de smaak een stuk minder. Ik laat de saus best lang koken. Korter kan ook natuurlijk maar door de extra lange kooktijd komen de smaken mooi samen en verdampt het vocht van de tomaten zodat er een extra intense smaak overblijft. Ik maak altijd extra veel saus zodat ik voor 2 keer kan invriezen. Handig voor als je wat minder tijd hebt.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?