Pizzasaus
De lekkerste pizzasaus maak je zelf. Eenvoudig, gezond en echt Italiaans.
Voor hoeveel personen? |
ongeveer 15 kleine pizza's |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten voorbereiden, 1½ uur rustig koken, 5 minuten afmaken |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
De pizzasaus mag best flink pittig zijn en hoog op smaak gebracht geworden. Als de saus op de pizza zit is de smaak een stuk minder. Ik laat de saus best lang koken. Korter kan ook natuurlijk maar door de extra lange kooktijd komen de smaken mooi samen en verdampt het vocht van de tomaten zodat er een extra intense smaak overblijft. Ik maak altijd extra veel saus zodat ik voor 2 keer kan invriezen. Handig voor als je wat minder tijd hebt.
- Ontvel de tomaten
- Snijd de tomaten in stukjes
- Snijd de sjalot fijn en fruit in wat olijfolie zonder te kleuren
- Snijd de knoflook fijn (persen mag ook) en voeg toe aan de sjalotten als deze glazig zijn
- Bak nog even mee
- Voeg de cayennepeper toe en bak een minuut mee
- Voeg de tomaten toe
- Snijd de oregano fijn en voeg toe
- Laat alles zachtjes 1½ uur koken. Af en toe even roeren
- Pureer de saus met een staafmixer
- Maak op smaak met zout
De pizzasaus mag best flink pittig zijn en hoog op smaak gebracht geworden. Als de saus op de pizza zit is de smaak een stuk minder. Ik laat de saus best lang koken. Korter kan ook natuurlijk maar door de extra lange kooktijd komen de smaken mooi samen en verdampt het vocht van de tomaten zodat er een extra intense smaak overblijft. Ik maak altijd extra veel saus zodat ik voor 2 keer kan invriezen. Handig voor als je wat minder tijd hebt.