Pompoensoep
Een heerlijke eenvoudige pompoensoep met een verrassend garnituur van zongedroogde tomaat, croutons, kappertjes en olijfolie.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
25 minuten |
Wat heb je er voor nodig?
garnituur:
|
|
Hoe ga je het doen?
- Was de pompoen. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Vlak onder de schil zitten veel micronutriënten en in de schil geen ook veel smaak
- Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaden en zaadlijsten
- Snij de pompoen in gelijke stukken
- Breng de pompoen met de bouillon aan de kook. Gebruik bij voorkeur zelf gemaakte bouillon. Als dat niet hebt gebruik dan een soort bouillonpoeder zonder al te veel E nummers. Let dan vooral op E621 of natriumglutamaat
- Snij ondertussen het brood in kleine blokjes 5 bij 5 mm. Als het brood bevroren is kan je het makkelijker snijden
- Bak het brood (croutons) in een flinke scheut olijfolie goudbruin
- Strooi zout en peper op de croutons
- Snij de kappertjes in kleine stukjes
- Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
- Kook de pompoen ongeveer in 15 minuten rustig gaar
- Pureer de soep met de staafmixer
- Breng de soep op smaak met gemalen komijn, piment, gemberpoeder en zout en peper
Serveer de soep met de croutons, kappertjes, zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie