PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Pompoensoep

Pompoensoep

Een heerlijke eenvoudige pompoensoep met een verrassend garnituur van zongedroogde tomaat, croutons, kappertjes en olijfolie.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
25 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 500 gram pompoenvlees
  • 750 ml groentebouillon
  • Komijn
  • Piment
  • Gember
  • Peper
  • Zout

garnituur:
  • 1 eetl kappertjes
  • Olijfolie
  • 2 witte boterhammen
  • 2 zongedroogde tomaten
Pompoensoep
Pompoensoep

Hoe ga je het doen?
  • ​Was de pompoen.  Je hoeft de pompoen niet te schillen. Vlak onder de schil zitten veel  micronutriënten en in de schil geen ook veel smaak
  • Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaden en zaadlijsten
  • Snij de pompoen in gelijke stukken
  • Breng de pompoen met de bouillon aan de kook. Gebruik bij voorkeur zelf gemaakte bouillon. Als dat niet hebt gebruik dan een soort bouillonpoeder zonder al te veel E nummers. Let dan vooral op E621 of natriumglutamaat
  • Snij ondertussen het brood in kleine blokjes 5 bij 5 mm. Als het brood bevroren is kan je het makkelijker snijden
  • Bak het brood (croutons) in een flinke scheut olijfolie goudbruin
  • Strooi zout en peper op de croutons
  • Snij de kappertjes in kleine stukjes
  • Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  • Kook de pompoen ongeveer in 15 minuten rustig gaar
  • Pureer de soep met de staafmixer
  • Breng de soep op smaak met gemalen komijn, piment,  gemberpoeder en zout en peper

Serveer de soep met de croutons, kappertjes, zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact