Puree van zoete aardappels
Puree van zoete aardappels met tuinkruiden, Oosters, Provençaals of gewoon naturel het is altijd lekker en er is altijd wel een variant die past bij jou gerecht.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten schillen, 20 minuten koken, 5 minuten afmaken |
Wat heb je er voor nodig?
Provençaalse zoete aardappelpuree
Oosterse zoete aardappelpuree
|
|
Hoe ga je het doen?
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijkmatige stukken
- Kook de aardappels in weinig water in ongeveer 20 minuten gaar
- Giet de aardappels af en voeg de melk en de roomboter toe
- Stamp tot een puree met de puree stamper
- Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat
Hou de puree naturel of kies een van de bovenstaande opties afhankelijk van het gerecht dat je erbij eet.
De hoeveelheid melk helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Voor de meeste rechten hou ik de puree vrij dik maar voeg dan wel iets extra roomboter toe.