PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Puree van zoete aardappels

Puree van zoete aardappels

Puree van zoete aardappels met tuinkruiden, Oosters, Provençaals of gewoon naturel het is altijd lekker en er is altijd wel een variant die past bij jou gerecht.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
5 minuten schillen, 20 minuten koken, 5 minuten afmaken
Wat heb je er voor nodig?
  • 500 gr zoete aardappels
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 100 tot 250 ml melk
  • 30 gr roomboter
  • Zout/peper
  • Nootmuskaat
 Zoete aardappelpuree met groene kruiden
  • 2 eetl gehakte peterselie
  • 1 eetl klein gesneden bieslook
  • 3 blaadjes fijn gesneden munt
 
Provençaalse zoete aardappelpuree
  • 1 eetl gehakte kappertjes
  • 1 eetl fijn gesneden zon gedroogde tomaten
  • 2 eetl fijn gehakte zwarte olijven
 
Oosterse zoete aardappelpuree
  • 4 cm gember
  • 1 eel gehakte koriander
  • 1 fijn gesneden rode peper
  • Citroenrasp van 1 citroenschil
  • 1 fijn gesneden lente ui

Puree van zoete aardappels
Puree van zoete aardappels

Hoe ga je het doen?
  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijkmatige stukken
  • Kook de aardappels in weinig water in ongeveer 20 minuten gaar
  • Giet de aardappels af en voeg de melk en de roomboter toe
  • Stamp tot een puree met de puree stamper
  • Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat
 
Hou de puree naturel of kies een van de bovenstaande opties afhankelijk van het gerecht dat je erbij eet.
 
De hoeveelheid melk helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Voor de meeste rechten hou ik de puree vrij dik maar voeg dan wel iets extra roomboter toe.

Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?