Puur chocolade ijs
Dit is een recept voor echt chocolade roomijs. De intense smaak van pure chocolade met fluwelen romige zachtheid in de mond. Kortom heerlijk!
Voor hoeveel personen? |
ongeveer 3/4 ltr |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 min voorbereiden en +/- 30 min draaien |
Hoe ga je het doen?
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker op totdat het goed gemengd is
- Verwarm 300 ml melk en de room samen met de fructose en de helft van de suiker in een pan en los de suiker op
- Giet al roerend de helft van de warme melk bij de eidooiers
- Roer goed door elkaar en giet dit mengsel terug in de pan bij de rest van de melk
- Verwarm het mengsel al roerend totdat er binding ontstaat van de eidooiers
- Dit gebeurt ongeveer bij 70 graden, laat het mengsel vooral niet koken
- Laat het afkoelen op het aanrecht
- Verwarm 100 ml melk al roerend met de chocolade zeer langzaam totdat alle chocolade is gesmolten
- Roer de chocolade door de melk met de eidooiers en voeg het vanille extract toe
- Draai dit in de ijsmachine tot het ijs klaar is