Quiche met champignons en spekjes
Met quiche kun je eindeloos variëren en is ideaal om restjes in te verwerken. Deze Quiche met champignons en spekjes kun je makkelijk aanvullen met groente die je over hebt.
Voor hoeveel personen? 4 personen
Hoe lang ben je ermee bezig? 25 minuten voorbereiden, 25 minuten in de oven
Hoe lang ben je ermee bezig? 25 minuten voorbereiden, 25 minuten in de oven
Hoe ga ik het doen?
- Haal 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien
- Smeer een quichevorm met een diameter van 26 cm in gesmolten boter en strooi er een beetje bloem in en verdeel dit over de vorm
- Klop de overtollige uit de vorm
- Verwarm de oven voor op 190 ° C op de ventilatiestand met onder warmte
- Snij de champignons in kleine blokjes
- Bak de spekjes op hoog vuur
- Voeg als de pan goed heet is en de spekjes wat vet loslaten de champignons toe
- Snij de uien fijn en bak ook mee
- Bak tot alles mooi goudbruin is en haal van het vuur
- Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg
- Druk je randjes goed aan zodat er geen vulling uit kan lekken
- Klop de eieren met de room en de melk los in een kom
- Voeg de spekjes en champignons toe
- Breng dit op smaak met zout, peper, tabasco, oregano, tijm en worcestershiresaus
- Giet dit mengsel voorzichtig in de vorm
- Zet de quiche zo laag mogelijk in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin
Maak ook eens een quiche met gegrilde groente zoals paprika, courgette en aubergine. In plaats van spekjes kun je ook allerlei soorten kaas door de quiche doen. Of maak eens een quiche met spinazie. De mogelijkheden zijn eindeloos.