Roerei met cantharellen en eekhoorntjesbrood
Roereieren zijn een van de lekkerste eiergerechten die ik ken. Of je ze nu naturel houdt of met paddenstoelen of gerookte zalm eet. Het is een fluwelen zaligheid.
Voor hoeveel personen? |
2 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten |
Hoe ga je het doen?
- Maak de paddenstoelen schoon met een mesje en een kwastje. Verwijder het zand en de blaadjes. Was paddenstoelen nooit. Dan nemen ze veel water op en verliezen hun smaak
- Snij de paddenstoelen in gelijkmatige stukken
- Snij de halve sjalot zeer fijn
- Bak de paddenstoelen met de spekblokjes in 10 gram geklaarde boter of olijfolie. Als deze bijna klaar zijn bak de sjalotten nog even mee. Maak op smaak met zout en peper
- Roer de eieren los met een garde
- Smelt de rest van de boter in een steelpan met dikke bodem en voeg de eieren toe. Roer de eieren de met houten lepel en verwarm op een laag vuur. Je mag niet stoppen met roeren. De eieren beginnen na een paar minuten te stollen
- Blijf roeren totdat je eimengsel gestold en romig is. Dit duurt een minuut of 5 in totaal
- Haal de pan van het vuur
- Voeg een lepel crème fraiche toe en roer door elkaar
- Maak op smaak met zout en peper
- Haal direct uit de pan en serveer met de gebakken paddenstoelen
In plaats van crème fraiche kan je ook een scheutje room of een klontje boeter gebruiken. De spekjes kan je natuurlijk ook prima weglaten als je geen vlees wilt eten. Je zal ze zeker niet missen