Spaanse tortilla
Een gezond recept voor een makkelijke lunch. Ideaal om de restjes in te verwerken en past uitstekend in een gezonde leefstijl.
Voor hoeveel personen? |
2 à 3 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten voorbereiden, 20 minuten langzaam garen |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
- Hoe ga je het doen?
- Snij de paprika in reepjes
- Snijd 2 sjalotten in reepjes
- Snijd de chorizo in reepjes
- Bak dit op een laag vuur in een klein beetje olijfolie
- Neem rustig de tijd voor het bakken zodat de chorizo zijn smaak langzaam af kan geven
- Voeg op het einde een teentje gehakte verse knoflook toe en de overgebleven groente en bak nog even mee
- Breng op smaak met zout en peper
- Kluts 6 eitjes door elkaar. Breng de eitjes hoog op smaak met zout en peper
- Ik hou van een lekker pittige tortilla en heb daarom flink wat harissa toegevoegd
- Je kan ook tabasco of verse rode pepers gebruiken
- Zet een grote koekenpan op het vuur met een flinke scheut olijfolie
- Snijd de aardappels in plakjes van een halve cm
- Bedek de bodem van de pan met de plakjes aardappel, verdeel de gebakken groente en chorizo over de pan
- Verdeel de eieren gelijkmatig over de pan
- Leg een deksel op de pan en bak de tortilla gaar op een heel laag vuur in ongeveer 20 minuten
- Maak de tortilla voorzichtig los aan de randen en draai hem om op een houten plank
- Meteen opeten of af laten koelen voor bij de borrel of picknick