Spaghetti vongole
Spaghetti vongole is misschien wel het allerlekkerste pasta recept dat ik ken. De intense smaak van de schelpen met de klassieke combinatie van peterselie en knoflook is gewoon verrukkelijk.
Voor hoeveel personen? |
1 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Zet het water op voor de spaghetti en als het kookt doe je de spaghetti in de pan
- Was de vongole onder de kraan. Verwijder de vongole die stuk zijn of niet sluiten
- Snij ongeveer een halve bos bladpeterselie fijn
- Snij de verse knoflook fijn
- Als de spaghetti een paar minuten heeft gekookt zet je een grote steelpan op het vuur
- Fruit de knoflook in de olie zonder te kleuren op een laag vuur
- Voeg de vongole toe en zet het vuur wat hoger
- De vongole zullen nu opengaan staan en vocht loslaten. Het duurt een paar minuten voordat alle vongole open (gaar) zijn
- Het vocht dat uit de vongole komt moet samen met de olie een saus gaan vormen. Het is daarom belangrijk niet al het vocht weg te koken. Er moet een klein plasje vocht op de bodem van de pan blijven. Heb je het gevoel dat er te weinig vocht in de pan zit voeg dan een beetje kookvocht van de spaghetti toe
- Voeg de peterselie toe en de gekookte spaghetti
- Schud alles een keer goed door elkaar en eten maar!!