PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Spaghetti vongole

Spaghetti vongole

Spaghetti vongole is misschien wel het allerlekkerste pasta recept dat ik ken. De intense smaak van de schelpen met de klassieke combinatie van peterselie en knoflook is gewoon verrukkelijk.

Voor hoeveel personen?
1
Hoe lang ben je ermee bezig?
15 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 1 kg vongole
  • 300 gr goede spaghetti van een merk dat ze in Italië ook verkopen zoals” barilla” of “de cecco”
  • 50 ml goede olijfolie
  • 5 tenen verse knoflook
  • 4 eetl fijn gesneden bladpeterselie
Spaghetti vongole
Spaghetti vongole
Hoe ga je het doen?
  • Zet het water op voor de spaghetti en als het kookt doe je de spaghetti in de pan
  • Was de vongole onder de kraan. Verwijder de vongole die stuk zijn of niet sluiten
  • Snij ongeveer een halve bos bladpeterselie fijn
  • Snij de verse knoflook fijn
  • Als de spaghetti een paar minuten heeft gekookt zet je een grote steelpan op het vuur 
  • Fruit de knoflook in de olie zonder te kleuren op een laag vuur
  • Voeg de vongole toe en zet het vuur wat hoger
  • De vongole zullen nu opengaan staan en vocht loslaten. Het duurt een paar minuten voordat alle vongole open (gaar) zijn
  • Het vocht dat uit de vongole komt moet samen met de olie een saus gaan vormen. Het is daarom belangrijk niet al het vocht weg te koken. Er moet een klein plasje vocht op de bodem van de pan blijven. Heb je het gevoel dat er te weinig vocht in de pan zit voeg dan een beetje kookvocht van de spaghetti toe
  • Voeg de peterselie toe en de gekookte spaghetti
  • Schud alles een keer goed door elkaar en eten maar!!
Vongole en venusschelpen zijn hetzelfde. Kokkels zijn ook erg lekker in dit gerecht maar moeilijker te verkrijgen. Je kunt ook mosselen gebruiken. 
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact