PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Stoofschotel van aubergine en schouderkarbonade

Stoofschotel van aubergine en schouderkarbonade

Een heerlijke stoofschotel van de verrukkelijke aubergine. Zo zie je maar wat een beetje geduld met groente kan doen.

Voor hoeveel personen?
2 à 3
Hoe lang ben je ermee bezig?
5 minuten voorbereiden, 1/2 uur in het zout, 10 minuten bereiden en 75 minuten stoven
Wat heb je er voor nodig?
  • 1 aubergine
  • 2 biologische schouderkarbonades zonder been (procureurlapjes)
  • 1 grote ui
  • 2 tenen verse knoflook
  • 2 theel komijnzaad
  • 1 theel karwijzaad
  • 1 theel fenegriek
  • 1 rode peper
  • Olijfolie
  • Zout/peper
  • Het sap van een ½ limoen
  • 2 el gembersiroop
  • 100 ml water
  • Verse koriander
Picture
Stoofschotel van aubergine en schouderkarbonade
Hoe ga je het doen?
  • Schil de aubergine
  • Snijd de aubergine in stukken van 1,5 bij 1,5 cm
  • Meng de aubergine met 2 theel zout en zet onder druk (Ik gebruik een ronde schaal met een bordje erop waarop een fles water staat)
  • Knijp de aubergine na een half uur trekken goed uit
  • Snij de ui en de karbonade in blokjes en bak deze op vrij hoog vuur goud bruin in een scheutje olijfolie
  • Bak in een koekenpan de komijn, karwij en fenegriek (zonder olie) tot het net begint te kleuren en maal fijn in een vijzel
  • Als dit te veel gedoe is of heb je geen vijzel gebruik dan gemalen kruiden
  • Voeg de rode peper en knoflook toe aan de uien en bak nog even mee
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut
  • Voeg de aubergine, water, limoen, de gember en de gebakken kruiden toe
  • Stoof op een laag vuur met een deksel
  • Controleer of het niet te droog wordt. Indien nodig wat extra water toevoegen
  • Maak op smaak met zout en peper
  • Serveer met blaadjes verse koriander
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact