Stoofschotel van aubergine en schouderkarbonade
Een heerlijke stoofschotel van de verrukkelijke aubergine. Zo zie je maar wat een beetje geduld met groente kan doen.
Voor hoeveel personen? |
2 à 3 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten voorbereiden, 1/2 uur in het zout, 10 minuten bereiden en 75 minuten stoven |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Schil de aubergine
- Snijd de aubergine in stukken van 1,5 bij 1,5 cm
- Meng de aubergine met 2 theel zout en zet onder druk (Ik gebruik een ronde schaal met een bordje erop waarop een fles water staat)
- Knijp de aubergine na een half uur trekken goed uit
- Snij de ui en de karbonade in blokjes en bak deze op vrij hoog vuur goud bruin in een scheutje olijfolie
- Bak in een koekenpan de komijn, karwij en fenegriek (zonder olie) tot het net begint te kleuren en maal fijn in een vijzel
- Als dit te veel gedoe is of heb je geen vijzel gebruik dan gemalen kruiden
- Voeg de rode peper en knoflook toe aan de uien en bak nog even mee
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut
- Voeg de aubergine, water, limoen, de gember en de gebakken kruiden toe
- Stoof op een laag vuur met een deksel
- Controleer of het niet te droog wordt. Indien nodig wat extra water toevoegen
- Maak op smaak met zout en peper
- Serveer met blaadjes verse koriander