Thai summer rolls
Een gezond recept voor heerlijke Thaise summer rolls. Geweldig fingerfood uit het oosten.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
30 minuten snijden, 5 minuten rollen, 5 minuten voor de sausjes |
Wat heb je er voor nodig?
Sausje 1
Sausje 2
|
|
Hoe ga je het doen?
Sausje 1
Sausje 2
Voor mij het ideale gerecht om het weekend mee te beginnen. Met een glas rosé in de tuin en dan lekker dippen, eten en drinken. Je kunt veel variëren met de ingrediënten. Denk maar eens aan appel, rettich, omelet of gebakken tahoe voor een vegetarische versie, taugé, rivierkreeftjes, komkommer, rucola, waterkers, tuinkers, lente ui of gerookte zalm. Ik zorg er wel altijd voor dat er wat harde en wat zachte dingen zitten voor het contrast in je mond, zoet en hartige voor de smaak
- Verwijder de schillen van de gamba’s en bak deze gaar in een beetje olijfolie en laat ze afkoelen
- Snij de biet en wortel in hele dunne reepjes van 5 cm lang
- Snij de ijsbergsla in iets dikkere reepjes van 5 cm lang
- Snij de kip, gamba’s en avocado in nog iets dikkere reepjes van 5 cm lang
- Vul een schaal met heet water
- Week de velletjes rice paper een voor een even in het warme water tot het zacht is
- Vul het rijstpapier met de gesneden ingrediënten en wat korianderblaadjes
- Rol het velletje op tot rolletje en snij de rolletjes in 6 stukjes. Herhaal tot je alle velletjes vol zijn. Ik serveer er altijd dipsausjes bij maar je kan er ook gewoon een bakje kikkoman of sweet chili saus erbij serveren
Sausje 1
- Snij de rode peper in ringetjes. Als je de zaden verwijderd wordt de saus wat minder pittig
- Los de bruine suiker op in een klein beetje water en voeg de andere ingrediënten toe en roer door elkaar
Sausje 2
- Snij het lente uitje zeer fijn en voeg alle ingrediënten toe en roer door elkaar
Voor mij het ideale gerecht om het weekend mee te beginnen. Met een glas rosé in de tuin en dan lekker dippen, eten en drinken. Je kunt veel variëren met de ingrediënten. Denk maar eens aan appel, rettich, omelet of gebakken tahoe voor een vegetarische versie, taugé, rivierkreeftjes, komkommer, rucola, waterkers, tuinkers, lente ui of gerookte zalm. Ik zorg er wel altijd voor dat er wat harde en wat zachte dingen zitten voor het contrast in je mond, zoet en hartige voor de smaak