PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Tomaten chutney

Tomaten chutney

Een heerlijke Indiase tomaten chutney met een intense smaak.

Voor hoeveel personen?
4 potjes
Hoe lang ben je ermee bezig?
1,5 uur
Wat heb je er voor nodig?
  • ​1 kg rode tomaten
  • 1 eetl zout
  • 2 theel chilipoeder
  • 8 cm verse gember
  • 450 gr bruine suiker
  • 1 eetl garam masala
  • 15 tenen knoflook
  • 350 ml witte wijn azijn
  • 1 eetl karwijzaad
  • 1 eetl korianderzaad
  • 1 eetl komijnzaad
  • 1 eetl fenegriek
Tomaten chutney
Tomaten chutney
Hoe ga je het doen?
  • Ontvel de tomaten en snij ze fijn of pureer ze met een staafmixer
  • Verhit het karwijzaad, korianderzaad, komijnzaad en de fenegriek kort in een droge pan
  • Maal de kruiden in de vijzel fijn (Je kun ook poeder gebruiken maar de hele kruiden zijn lekkerder)
  • Maak de knoflook tenen schoon en hak ze fijn
  • Schil de gember en rasp ze fijn
  • Doe alle ingrediënten in pan met dikke bodem
  • Kook de chutney zachtjes een uur en roer af en toe
  • Doe geen deksel op de pan en laat de chutney ongeveer 30% inkoken
  • Maak 4 jam potjes schoon met heet water en soda, spoel ze om met heet water en laat ze uitlekken op een schone theedoek
  • Vul de potjes met de hete chutney en draai de deksels stevig vast
 
De chutney blijft zo minstens een jaar goed. Deze chutney is lakker bij oosterse rijst gerechten maar ook bij een stukje oude Hollandse kaas.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact