Tomaten chutney
Een heerlijke Indiase tomaten chutney met een intense smaak.
Voor hoeveel personen? |
4 potjes |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
1,5 uur |
Hoe ga je het doen?
De chutney blijft zo minstens een jaar goed. Deze chutney is lakker bij oosterse rijst gerechten maar ook bij een stukje oude Hollandse kaas.
- Ontvel de tomaten en snij ze fijn of pureer ze met een staafmixer
- Verhit het karwijzaad, korianderzaad, komijnzaad en de fenegriek kort in een droge pan
- Maal de kruiden in de vijzel fijn (Je kun ook poeder gebruiken maar de hele kruiden zijn lekkerder)
- Maak de knoflook tenen schoon en hak ze fijn
- Schil de gember en rasp ze fijn
- Doe alle ingrediënten in pan met dikke bodem
- Kook de chutney zachtjes een uur en roer af en toe
- Doe geen deksel op de pan en laat de chutney ongeveer 30% inkoken
- Maak 4 jam potjes schoon met heet water en soda, spoel ze om met heet water en laat ze uitlekken op een schone theedoek
- Vul de potjes met de hete chutney en draai de deksels stevig vast
De chutney blijft zo minstens een jaar goed. Deze chutney is lakker bij oosterse rijst gerechten maar ook bij een stukje oude Hollandse kaas.