Turks brood met rosbief en truffel mayonaise
Dit recept eten we vaak op vrijdagavond of ik maak het als we bezoek hebben. Heerlijk krokant Turks brood dat samen met de rosbief en de truffel mayonaise een perfecte combinatie vormt.
Voor hoeveel personen? |
3 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten |
|
|
Hoe ga je het doen?
- Bak het brood in een voorverwarmde op 200 graden knapperig
- Zet de oven hierna op de grill stand
- Snij het brood horizontaal in tweeën
- Smeer de binnenkant van het brood in met een laagje olijf olie
- Grill het brood met de ingesmeerde kant naar boven goudbruin
- Verwijder de eventueel zwarte randjes van het brood
- Snij de komkommer in kleine bokjes
- Snij de tomaten in achten
- Snipper de ui
- Roer deze groente door elkaar en maak op smaak met zout/peper en balsamico azijn
- Rasp de Parmezaanse kaas en rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie
- Verdeel het hele potje truffel mayonaise over beide zijden van het geroosterde brood
- Beleg de onderkant van het brood met een royale laag rosbief
- Strooi wat zout en peper over de rosbief
- Verdeel vervolgens de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en de salade over het brood
- Leg de bovenkant van het Turkse brood erop
- Serveer op een ronde snijplank en verdeel het brood in het aantal stukken dat je nodig hebt