PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Turks brood met rosbief en truffel mayonaise

Turks brood met rosbief en truffel mayonaise

Dit recept eten we vaak op vrijdagavond of ik maak het als we bezoek hebben. Heerlijk krokant Turks brood dat samen met de rosbief en de truffel mayonaise een perfecte combinatie vormt.

Voor hoeveel personen?
3
Hoe lang ben je ermee bezig?
15 minuten
  • Wat heb je er voor nodig?
  • 1 Turks brood
  • 1 potje truffel mayonaise (Jean Batton AH)
  • 1,5 ons rosbief
  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetl pijnboompitten geroosterd
  • 2 handje rucola sla
  • 1 sjalotje of een klein rood uitje
  • 10 sherry tomaatjes
  • ¼ komkommer
  • 1 eetl mooie balsamico azijn
  • olijfolie
  • peper/zout
Turks brood met rosbief en truffel mayonaise
Turks brood met rosbief en truffel mayonaise

Hoe ga je het doen?
  • Bak het brood in een voorverwarmde op 200 graden knapperig
  • Zet de oven hierna op de grill stand
  • Snij het brood horizontaal in tweeën
  • Smeer de binnenkant van het brood in met een laagje olijf olie
  • Grill het brood met de ingesmeerde kant naar boven goudbruin
  • Verwijder de eventueel zwarte randjes van het brood
  • Snij de komkommer in kleine bokjes
  • Snij de tomaten in achten
  • Snipper de ui
  • Roer deze groente door elkaar en maak op smaak met zout/peper en balsamico azijn
  • Rasp de Parmezaanse kaas en rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie
  • Verdeel het hele potje truffel mayonaise over beide zijden van het geroosterde brood
  • Beleg de onderkant van het brood met een royale laag rosbief
  • Strooi wat zout en peper over de rosbief
  • Verdeel vervolgens de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en de salade over het brood
  • Leg de bovenkant van het Turkse brood erop
  • Serveer op een ronde snijplank en verdeel het brood in het aantal stukken dat je nodig hebt

Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact