PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Wildpaté in een weckpotje

Wild paté in een weckpotje

Dit heerlijke patérecept is van mijn moeder. Wildpaté van hert, duif en zwijn in een weckpotje.

Voor hoeveel personen?
10 weckpojes van 200 ml
Hoe lang ben je ermee bezig?
1 uur voorbereiden, 1 uur wecken
Wat heb je er voor nodig?
  • 300 gr kippenlever
  • 500 gram kinnebak
  • 200 gr duivenborst (4 st)
  • 300 gr herten poulet
  • 300 gr wildzwijn poulet
  • 100 gr vetspek
  •  geklaarde boter
  • cognac om mee te flamberen
  • 25 gram zout
  • 25 gram bloem
  • 1 theel peper
  • 1 eetl gedroogde tijm
  • 2 kleine eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 40 ml cognac
  • 60 ml port
 
10 weckpotjes van 200 ml
gehaktmolen
Wildpaté in een weckpotje
Wild paté in een weckpotje

Hoe ga je het doen?
  • ​Maak de kippenlevers schoon, verwijder de bloedvaten en pezen
  • Smelt een beetje geklaarde boter in een flinke koekenpan
  • Bak als de pan heet is de kippenlevers kort aan en geef ze een beetje kleur
  • Blus de kippenlevers af met een flinke scheut cognac en flambeer ze
  • Laat de kippenlevers even afkoelen en bewaar het vocht in de pan, voeg dit later toe aan de het gemalen vlees
  • Snij het vlees in blokjes van max 3 bij 3 cm
  • Maal het vlees en de kippenlevers in de gehakt molen
  • Snij de uien zeer fijn en fruit ze even aan
  • Pel en snij/pers de knoflook zeer fijn
  • Meng het vlees met alle overige ingrediënten goed door elkaar
  • Bak een dun plakje van het mengsel zachtjes gaar in een pannetje
  • Laat het afkoelen en proef de paté en voeg zo nodig zout en peper toe
  • Zet de weckpotjes 10 minuten in een bak warm water met wat soda en een scheut bleekwater om ze te ontsmetten
  • Spoel de potjes om in heet water en zet ze op een schone theedoek
  • Kook de ringen van de weckpotjes 3 minuten om ze te ontsmetten
  • Vul de weckpotjes voorzichtig met de paté
  • Zorg ervoor dat er geen luchtbellen in zitten en houd de rand van het potje schoon
  • Pak een grote pan en leg hierin een doekje op de bodem
  • Zet een paar weckpotjes op de het doekje en vul de pan met heet water zodat  het water tot aan het vlees in het potje komt
  • Sluit de pan af met een deksel en breng het water rustig aan de kook
  • Laat de pan heel zachtjes 50 minuten tot een uur koken
  • Controleer het water niveau (vul aan indien nodig) en de temperatuur een aantal keer
  • Het water mag niet hard koken
  • De paté in gaar als een heldere vloeistof om het vlees ontstaat
  • Laat de potjes minimaal 14 uur afkoelen voordat je ze gaat gebruiken

​Bewaar de paté op een koele en donkere plaats

De paté blijft zo zeker 3 maanden goed
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?