PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Zalm en papillote met groene asperges

Zalm en papillote met groene asperges

Dit is een van de lekkerste zalm recepten die ik ken. Het is erg makkelijk, gezond en bom vol met smaak.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
20 minuten voorbereiden, 15 minuten in de oven
Wat heb je er voor nodig?​
  • 2 stelen bleekselderij
  • 2 à 3 vast kokende aardappels
  • 4 zalm filets van 100 – 150 gr
  • 200 gr dunne groene asperges
  • een paar takjes verse dille
  • grof zeezout
  • peper
  • olijfolie
  • witte wijn
Zalm en papillote met groene asperges
Zalm en papillote met groene asperges
Hoe ga je het doen?
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Snij de bleekselderij in kleine blokjes
  • Snij de kontjes van de groene asperges
  • Schil de aardappels en snij deze in dunne plakjes
  • Blancheer de bleekselderij bijna gaar en spoel deze meteen in koud water
  • Blancheer de asperges bijna gaar en spoel  deze meteen in koud water
  • Blancheer de aardappels bijna gaar en laat ze even uitdampen
  • Leg een flink stuk aluminiumfolie op het aanrecht (bakpapier mag ook) en leg in het midden er dakpansgewijs een laag aardappels op
  • Verdeel de bleekselderij en de asperges op de aardappels en leg daar de vis op
  • Besprenkel de vis rijkelijk met olijfolie en de witte wijn
  • Maak de vis op smaak met grof zeezout en peper
  • Leg enkele dille toppen op de vis
  • Vouw het aluminiumfolie goed dicht zodat er luchtdichte pakketjes ontstaan
  • Leg de pakketjes in de hete oven
  • De vis zal nu gaar stomen in het pakketje, dit duurt 10 -15 minuten afhankelijk van je smaak en de dikte van de vis
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact