Zalm en papillote met groene asperges
Dit is een van de lekkerste zalm recepten die ik ken. Het is erg makkelijk, gezond en bom vol met smaak.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
20 minuten voorbereiden, 15 minuten in de oven |
Hoe ga je het doen?
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Snij de bleekselderij in kleine blokjes
- Snij de kontjes van de groene asperges
- Schil de aardappels en snij deze in dunne plakjes
- Blancheer de bleekselderij bijna gaar en spoel deze meteen in koud water
- Blancheer de asperges bijna gaar en spoel deze meteen in koud water
- Blancheer de aardappels bijna gaar en laat ze even uitdampen
- Leg een flink stuk aluminiumfolie op het aanrecht (bakpapier mag ook) en leg in het midden er dakpansgewijs een laag aardappels op
- Verdeel de bleekselderij en de asperges op de aardappels en leg daar de vis op
- Besprenkel de vis rijkelijk met olijfolie en de witte wijn
- Maak de vis op smaak met grof zeezout en peper
- Leg enkele dille toppen op de vis
- Vouw het aluminiumfolie goed dicht zodat er luchtdichte pakketjes ontstaan
- Leg de pakketjes in de hete oven
- De vis zal nu gaar stomen in het pakketje, dit duurt 10 -15 minuten afhankelijk van je smaak en de dikte van de vis