PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappel uit de oven met 2 heerlijke dipsausjes

Een heerlijke borrelhap of voorgerechtje bij een gezellige avond met vrienden: zoete aardappel uit de oven!

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
5 minuten voorbereiden, 15 minuten in de oven
Wat heb je er voor nodig?
  • 2 á 3  zoete aardappels of bataat
  • Grof zeezout
  • Olijfolie
​Korianderdip
  • ½ bos koriander blaadjes
  • 1 teen knoflook 
  • zout/peper
  • Olijfolie extra vierge
Crème fraîche gemberdip
  • 125 ml crème fraîche
  • 10 cm verse gember
  • ½ rode peper met of zonder pitjes naar smaak
  • Zout
  • 1 eetl ahornsiroop of granaatappelsiroop
  • 2 eetl citroensap
  • De geraspte schil van een halve citroen
Zoete aardappel uit de oven
Zoete aardappel uit de oven

​Hoe ga je het doen?
  • Verwarm de oven voor op 225 graden
  • Was de aardappel maar schil ze niet
  • Snij  de aardappel in de lengte in de vorm van grove frieten
  • Leg een bakpapier of bakmatje in een ovenschaal
  • Meng de aardappel met een flinke scheut olijfolie
  • Verdeel de aardappel gelijkmatig over de ovenschaal en strooi wat zeezout over de aardappel
  • Bak de aardappel in ongeveer 15 minuten gaar, bruin en een beetje knapperig

Ik serveer er meestal een dip van koriander en of een dip van crème fraîche en gember bij.
​

Korianderdip
  • Snij de knoflook in kleine stukjes
  • Meng alle ingrediënten met een staafmixer goed door elkaar. Je kan ook een vijzel gebruiken
  • Maak op smaak met zout en peper
Crème fraîche gemberdip
  • Schil de gember en rasp fijn
  • Snij de peper in dunne reepjes. Als je niet van al te pittig houdt verwijder dan de pitjes
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact