Zoete aardappel uit de oven met 2 heerlijke dipsausjes
Een heerlijke borrelhap of voorgerechtje bij een gezellige avond met vrienden: zoete aardappel uit de oven!
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten voorbereiden, 15 minuten in de oven |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Verwarm de oven voor op 225 graden
- Was de aardappel maar schil ze niet
- Snij de aardappel in de lengte in de vorm van grove frieten
- Leg een bakpapier of bakmatje in een ovenschaal
- Meng de aardappel met een flinke scheut olijfolie
- Verdeel de aardappel gelijkmatig over de ovenschaal en strooi wat zeezout over de aardappel
- Bak de aardappel in ongeveer 15 minuten gaar, bruin en een beetje knapperig
Ik serveer er meestal een dip van koriander en of een dip van crème fraîche en gember bij.
Korianderdip
- Snij de knoflook in kleine stukjes
- Meng alle ingrediënten met een staafmixer goed door elkaar. Je kan ook een vijzel gebruiken
- Maak op smaak met zout en peper
- Schil de gember en rasp fijn
- Snij de peper in dunne reepjes. Als je niet van al te pittig houdt verwijder dan de pitjes
- Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout