Zoetzure groentesalade
Dit recept is ideaal om de laatste restjes groente in de koelkast op te maken. Daarnaast past het natuurlijk in een gezonde leefstijl, is lekker en erg makkelijk te maken.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten snijden of 5 minuten met de keukenmachine |
Hoe ga je het doen?
- Snij alle groente in dunne reepjes (julienne)
- Let er vooral op om de harde groente zoals de wortel en de biet dun te snijden
- Paprika en komkommer mogen best wat dikker
- Snij de rode peper in dunne plakjes, hoeveelheid naar eigen smaak
- Los de suiker op in de azijn
- Meng de dressing en de peper door de groente
- Maak op smaak met zout en peper
- Strooi de gehakte peterselie er overheen
Bijna alle groente kun je in deze salade verwerken. Kijk vooral wat voor restjes je in je koelkast hebt liggen. In plaats van peterselie kun je ook koriander gebruiken. Dit geeft weer een hele andere smaakbeleving!