Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta
Een heerlijke en feestelijk vegetarisch recept. Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
voorbereiden 45 minuten, 40 minuten in de oven |
Wat heb je er voor nodig?
Tomatensaus:
Vulling:
|
|
Hoe ga je het doen?
- Snij de sjalotten fijn en fruit ze rustig zonder te kleuren gaar in wat geklaarde boter
- Voeg op het einde de fijn gesneden knoflook toe en fruit even mee
- Snij de tomaten fijn en voeg toe aan de sjalotten en breng zachtjes aan de kook
- Voeg de witte wijn, zongedroogde tomaten, wat druppeltjes tabasco en de worcestershiresaus toe
- Laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen
- Zet ondertussen een flinke pan op en laat hierin de roomboter smelten
- Was de spinazie en droog deze in een slacentrifuge
- Voeg de spinazie toe aan de boter en smoor de spinazie in een minuut of 6 gaar (af en toe roeren)
- Zet het vuur hoog om het vocht te laten verdampen
- Als de spinazie zijn vocht verloren heeft haal je deze van het vuur en laat hem in een bakje even afkoelen
- Voeg de ricotta, de Parmezaanse kaas en het ei toe
- Roer alles goed door elkaar en maak op smaak met zout, peper en de nootmuskaat
- Laat het spinazie mengel verder afkoelen in de koelkast
- Laat de tomatensaus van het vuur en pureer de saus met een staafmixer
- Maak de saus op smaak met zout en peper
- Vul een spuitzak met een smalle dunne spuitmond met het spinazie mengsel
- Mijn ervaring is dat het mengsel vrij dun is en weer makkelijk uit de spuitzak loopt
- Dit is te ver komen door het mengsel een paar uur van te voeren te maken en het in de koelkast op te laten stijven
- Vul de cannelloni’s met het spinazie mengsel en leg ze in een ovenschaal naast elkaar
- Bedek de cannelloni met een royale laag tomatensaus, de buisjes moeten helemaal bedekt zijn
- Bak de cannelloni 30 minuten in een oven van 160 graden
- Soms rasp ik voordat de cannelloni in de oven gaat nog wat Parmezaanse kaas over de cannelloni
Heb je nog wat tomaten saus over vries deze dan in. Later is de saus prima te verwerken in een pizzasaus of bolognesesaus