Gefrituurde inktvisringen
De lekkerste inktvisringen maak je natuurlijk zelf.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 minuten voorbereiden, 1 tot 2 uur marineren, 10 minuten frituren |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
Gebruik voor inktvisringen de zakken van de pijlinktvis. Ik koop meestal diepvries inktvis bij de toko. Dit wordt verkocht in zakken van een kilo en kost niet zoveel. De vis is in een bakje langzaam stromend water onder de kraan in 10 minuten ontdooit.
Ik serveer er vaak een knoflooksaus bij maar met alleen wat citroen zijn ze ook erg lekker.
- Snij de inktvis in ringen
- Pers de citroen
- Snij de rode peper in fijne ringen. Ik verwijderen de pitjes maar als je een beetje extra pit wilt laat ze er gerust in zitten
- Schil de gember en rasp de gember fijn
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed. Breng op smaak met zout en peper
- Laat de inktvis in de koelkast 1 tot 2 uur marineren. Roer de inktvis nog een of twee keer om ervoor te zorgen dat de bovenste ringetjes ook goed in aanraking komen met de citroen en kruiden
- Maak het bierbeslag
- Haal de ringen uit de marinade en maak ze droog met een stukje keukenpapier
- Haal de ringen een voor een door het bier beslag en frituur ze op 180 graden in een paar minuten gaar. Frituur niet teveel ringen tegelijk
Gebruik voor inktvisringen de zakken van de pijlinktvis. Ik koop meestal diepvries inktvis bij de toko. Dit wordt verkocht in zakken van een kilo en kost niet zoveel. De vis is in een bakje langzaam stromend water onder de kraan in 10 minuten ontdooit.
Ik serveer er vaak een knoflooksaus bij maar met alleen wat citroen zijn ze ook erg lekker.