PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Grefrituurde inktvisringen

Gefrituurde inktvisringen

De lekkerste inktvisringen maak je natuurlijk zelf. 

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
10 minuten voorbereiden, 1 tot 2 uur marineren, 10 minuten frituren
Wat heb je er voor nodig?
  • 2 pijlinktvissen, ongeveer 4 ons samen
Voor de marinade:
  • 1  citroen
  • ½ rode peper
  • 1 cm gember
  • Zout en peper
  • 1 recept bierbeslag
Gefrituurde inktvisringen
Gefrituurde inktvisringen
Hoe ga je het doen?
  • Snij de inktvis in ringen
  • Pers de citroen
  • Snij de rode peper in fijne ringen. Ik verwijderen de pitjes maar als je een beetje extra pit wilt laat ze er gerust in zitten
  • Schil de gember en rasp de gember fijn
  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed. Breng op smaak met zout en peper
  • Laat de inktvis in de koelkast 1 tot 2 uur marineren. Roer de inktvis nog een of twee keer om ervoor te zorgen dat de bovenste ringetjes ook goed in aanraking komen met de citroen en kruiden
  • Maak het bierbeslag
  • Haal de ringen uit de marinade en maak ze droog met een stukje keukenpapier
  • Haal de ringen een voor een door het bier beslag en frituur ze op 180 graden in een paar minuten gaar. Frituur niet teveel ringen tegelijk

Gebruik voor inktvisringen de zakken van de pijlinktvis. Ik koop meestal diepvries inktvis bij de toko. Dit wordt verkocht in zakken van een kilo en kost niet zoveel. De vis is in een bakje langzaam stromend water onder de kraan in 10 minuten ontdooit.

Ik serveer er vaak een knoflooksaus bij maar met alleen wat citroen zijn ze ook erg lekker.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?