PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Gestoofde kalfswang met madeira en sjalotten

Gestoofde kalfswang met madeira en sjalotten

​Heerlijk mals vlees en een intense vleessaus vol met zoete sjalotten. Dit stoofrecept voor kalfswangen is echt geweldig.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
30 minuten voorbereiden, 6 uur stoven, 15 minuten afmaken
Wat heb je er voor nodig?
  • 1 kg kalfwangen, 4 stuks
  • Geklaarde boter
  • 500 gr sjalotten
  • 300 ml madeira (of rode wijn)
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 10 jeneverbessen
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 1 potje AH runderfond
  • Zout/peper
Gestoofde kalfswang met madeira en sjalotten
Gestoofde kalfswang met madeira en sjalotten
Hoe ga je het doen?
  • Maak de kalfswangen schoon, verwijder al het vet en de vliezen
  • Bestrooi de kalfswangen met zout en bak ze bruin in een beetje geklaarde boter en leg ze in een ovenschaal
  • Maak de sjalotten schoon en snij ze in de lengte door midden en bak ze in dezelfde pan bruin in wat geklaarde boter
  • Leg de sjalotten bij de kalfswangen
  • Bak in dezelfde pan de tomatenpuree even aan en blus af met de madeira en voeg toe aan de sjalotten en het vlees
  • Verwarm de fond in een pannetje en voeg ook toe samen met de kruiden
  • Zorg ervoor dat het vlees helemaal onder het vocht staat, voeg desnoods wat water toe
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of met een deksel, ik gebruik ook wel een römertopf om in te stoven
  • Zet de ovenschaal in een oven op 95 graden, verhoog de temperatuur van de oven na 1,5 uur naar 120 graden
  • Stoof het vlees gaar in ongeveer 6 uur gaar, controleer na 4 uur regelmatig of het vlees gaar is
  • Het vlees is gaar als je het makkelijk met 2 vorken uit elkaar kan trekken
  • Als het vlees gaar is laat je het uit nog even in het stoofvocht afkoelen zodat het nog wat vocht op kan nemen
  • Zeef het stoofvocht en kook dit in zodat er een dikke saus overblijft
  • Voeg de sjalotten en het vlees toe aan de saus (gooi de kruiden weg)
  • Maak op smaak met zout/peper (waarschijnlijk is er geen zout nodig)

Kalfswangen kun je bij je slager bestellen. Ze hebben ze meestal niet op voorraad.
Kalfswangen schoonmaken is een klusje dat wat vaardigheden vereist. Deze vliezen en het vlees zijn behoorlijk taai. Een scherp slagersmes is hiervoor noodzakelijk. Zie je dit niet zitten vraag het dan je slager. Dat doen ze vast wel voor je.

Wil je meer weten over stoven lees dan ook mijn artikel over de geheimen van een goede stoofschotel
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?