Gevulde tomaten
Heerlijke gevulde tomaten met schouderkarbonade zoals ik dat vroeger thuis vaak gegeten heb.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minute voorbereiden, 1 uur stoven van de vulling, 1 uur in de oven |
Hoe ga je het doen?
Ik heb er rijst met een geweldige tomaten chutney bij geserveerd
- Halveer de tomaten, hol ze uit en bewaar het vruchtvlees
- Snij het vlees van de karbonades klein
- Snij de uien zeer fijn
- Bak het vlees aan in de geklaarde boter, voeg de gesneden uien toe en bak deze met het vlees bruin
- Voeg het paprikapoeder, de piment en de komijn toe en bak even mee
- Voeg de tomaten puree toe en bak even mee
- Snij het vruchtvlees van de tomaten klein en voeg toe
- Voeg de worcestershiresaus en de tabasco toe
- Maak op smaak met zout/peper
- Laat het geheel ongeveer 1 uur zacht pruttelen
- Leg de tomatenhelften in een ovenschaal en vul ze met het vleesmengsel
- De gevulde tomaten 1 uur op 180 C in de oven laten garen
Ik heb er rijst met een geweldige tomaten chutney bij geserveerd