Griekse moussaka
Mijn versie van een Griekse klassieker: Moussaka een heerlijke ovenschotel met aubergine en Griekse yoghurt.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
30 minuten voorbereiden, 30 minuten in de oven |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Snij de aubergine in plakken van 1/2 cm
- Verwarm een grillpan en smeer deze in met een klein beetje olijfolie
- Grill de aubergine langzaam aan beide zijde mooi bruin en gaar
- Als je geen grillpan hebt bak ze dan in een weinig olijfolie
- Snij de uien klein en bak ze licht bruin
- Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar
- Voeg het paprikapoeder en de kerriepoeder toe en bak even mee
- Voeg de tomatenpuree en de fijngesneden knoflook toe en bak dit even mee
- Bak het koriander en komijnzaad en in droge pan warm en maal het in een vijzel en voeg toe
- Snij de tomaten in vieren en voeg ze toe
- Zet het vuur laag en laat het geheel zacht garen in 10 minuten
- Maak op smaak met zout en peper
- Klop de eieren met de yoghurt en de kaas en maak op smaak met nootmuskaat en zout/peper
- Leg de plakken aubergine en het gehakt mengsel laag om laag in een ovenschotel
- Dek het geheel af met het ei/yoghurtmengsel
- Bak de moussaka ongeveer 30 min in een oven van 170 graden
Dit is mijn variant die het gehele gezin lekker vindt. In het originele recept zit kaneel maar daar zijn we niet zo dol op.