Hongaarse goulash
Heerlijke authentieke smaken in een Hongaarse stoofschotel: Goulash
Voor hoeveel personen? |
6 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
30 minuten voorbereiden, 6 uur stoven, 20 minuten afmaken |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Snij het vlees in grote stukken van 4 bij 4 cm
- Meng het vlees met de bloem en zout
- Bak het vlees kort aan in geklaarde boter
- Leg het vlees in een ovenschaal
- Snij de uien en het gerookte spek in grove stukken 1,5 bij 1,5 cm
- Bak het spek en de uien in een beetje geklaarde boter langzaam goudbruin
- Bak het komijn en karwijzaad in een droge koekenpan even aan en plet het in een vijzel
- Snij de knoflook fijn en bak even mee met de uien en het spek
- Voeg de paprika poeders, de komijn en de karwij toe aan de uien en bak even mee
- Voeg de uien, de laurier, de kruidnagels en de fond toe aan de ovenschaal
- Snij de paprika in grove stukken 2 bij 2 cm
- Roer alles goed door elkaar
- Voeg eventueel wat water toe als niet alles onder het vocht staat
- Zet de ovenschaal in een oven van 95 graden
- Verhoog de temperatuur na 1,5 uur naar 120 graden en stoof gaar in 3 a 4 uur tijd
- Zeef de stoofschotel en kook het vocht in totdat je het gevoel hebt dat de smaak stevig genoeg is
- Ik zorg er voor dat er vrij veel saus overblijft dus maximaal inkoken tot de helft
- Maak op smaak met zout en peper
- Bind eventueel af met een papje van bloem en water
- Voeg het vlees en de groente weer toe en verwarm zonder te koken
- Ik maak meestal een dubbel recept en vries een deel in. Bind de saus voor het invriezen niet. Een binding van bloem vriest kapot dus dit kun je beter later doen