PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

Heerlijke authentieke smaken in een Hongaarse stoofschotel: Goulash

Voor hoeveel personen?
6
Hoe lang ben je ermee bezig?
30 minuten voorbereiden, 6 uur stoven, 20 minuten afmaken
Wat heb je er voor nodig?
  • 1 kg doorregen runderriblappen
  • 2 uien
  • Geklaarde boter
  • 5 rode paprika’s
  • 200 gr gerookt spek
  • 2 eetl bloem
  • Zout/peper
  • 2 theel pikant paprikapoeder
  • 2 theel gerookt paprikapoeder
  • 2 theel paprikapoeder
  • 4 tenen knoflook grof gehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetl karwijzaad
  • 1 eetl komijnzaad
  • 1 potje AH runderfond
Hongaarse goulash
Hongaarse Goulash

Hoe ga je het doen?
  • Snij het vlees in grote stukken van 4 bij 4 cm
  • Meng het vlees met de bloem en zout
  • Bak het vlees kort aan in geklaarde boter
  • Leg het vlees in een ovenschaal
  • Snij de uien en het gerookte spek in grove stukken 1,5 bij 1,5 cm
  • Bak het spek en de uien in een beetje geklaarde boter langzaam goudbruin
  • Bak het komijn en karwijzaad in een droge koekenpan even aan en plet het in een vijzel
  • Snij de knoflook fijn en bak even mee met de uien en het spek
  • Voeg de paprika poeders, de komijn en de karwij toe aan de uien en bak even mee
  • Voeg de uien, de laurier, de kruidnagels en de fond toe aan de ovenschaal
  • Snij de paprika in grove stukken 2 bij 2 cm
  • Roer alles goed door elkaar
  • Voeg eventueel wat water toe als niet alles onder het vocht staat
  • Zet de ovenschaal in een oven van 95 graden
  • Verhoog de temperatuur na 1,5 uur naar 120 graden en stoof gaar in 3 a 4 uur tijd
  • Zeef de stoofschotel en kook het vocht in totdat je het gevoel hebt dat de smaak stevig genoeg is
  • Ik zorg er voor dat er vrij veel saus overblijft dus maximaal inkoken tot de helft
  • Maak op smaak met zout en peper
  • Bind eventueel af met een papje van bloem en water
  • Voeg het vlees en de groente weer toe en verwarm zonder te koken
  • Ik maak meestal een dubbel recept en vries een deel in. Bind de saus voor het invriezen niet. Een binding van bloem vriest kapot dus dit kun je beter later doen
Wil je meer weten over stoven lees dan ook mijn artikel over de geheimen van een goede stoofschotel
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact