PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Kabeljauw met venkel en tomaat

Kabeljauw met venkel en tomaat

Een lekker alledaags recept: Ovenschotel met lekkere kabeljauw en gezonde groente. Heerlijk op smaak gebracht met dille en noilly prat.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
15 minuten voorbereiden, +/- 20 minuten in de oven
Wat heb je er voor nodig?
  • 250 gr kabeljauw filet. Het liefst een dik stuk
  • 1 eetl bloem
  • 1 venkel
  • 10 sherry tomaten
  • 1 eetl verse dille toppen
  • 1 sjalot
  • Geklaarde boter
  • 1 glas noilly prat (of droge witte wijn)
  • Een paar druppels tabasco
  • Zout/peper
Kabeljauw met venkel en tomaat
Kabeljauw met venkel en tomaat
Hoe ga je het doen?
  • Snij de venkel in dunne reepjes (4 mm)
  • Blancheer de venkel 3 minuten en giet ze af en spoel koud
  • Snipper de sjalot fijn
  • Fruit de sjalot in wat geklaarde boter glazig
  • Snij de sherry tomaten in vieren
  • Als de sjalotten glazig zijn voeg de tomaten toe
  • Bak de tomaten even mee zodat ze wat vocht los gaan laten
  • Voeg de noilly prat en de venkel toe
  • Snij de dille toppen fijn (ik heb altijd dille toppen in mijn diepvriesla) en voeg toe
  • Maak op smaak met zout/peper en een paar druppels tabasco
  • Leg de groente in een ovenschaal
  • Bestrooi de vis met zout/peper en bloem
  • Bak de vis in wat geklaarde boter op hoog vuur snel bruin
  • De vis hoeft niet gaar te zijn want hij gaat nog de oven in
  • Leg de vis op de groente en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 170 graden
  • De tijd is afhankelijk van de dikte van de vis 15 tot 25 minuten
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact