Kabeljauw met venkel en tomaat
Een lekker alledaags recept: Ovenschotel met lekkere kabeljauw en gezonde groente. Heerlijk op smaak gebracht met dille en noilly prat.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten voorbereiden, +/- 20 minuten in de oven |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Snij de venkel in dunne reepjes (4 mm)
- Blancheer de venkel 3 minuten en giet ze af en spoel koud
- Snipper de sjalot fijn
- Fruit de sjalot in wat geklaarde boter glazig
- Snij de sherry tomaten in vieren
- Als de sjalotten glazig zijn voeg de tomaten toe
- Bak de tomaten even mee zodat ze wat vocht los gaan laten
- Voeg de noilly prat en de venkel toe
- Snij de dille toppen fijn (ik heb altijd dille toppen in mijn diepvriesla) en voeg toe
- Maak op smaak met zout/peper en een paar druppels tabasco
- Leg de groente in een ovenschaal
- Bestrooi de vis met zout/peper en bloem
- Bak de vis in wat geklaarde boter op hoog vuur snel bruin
- De vis hoeft niet gaar te zijn want hij gaat nog de oven in
- Leg de vis op de groente en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 170 graden
- De tijd is afhankelijk van de dikte van de vis 15 tot 25 minuten