Kip kerrie met kastanjechampignons
Het is makkelijk, iedereen vindt het lekker, een beetje Oosters en toch een vertrouwde smaak. Kip kerrie met kastanjechampignons.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
20 minuten |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
Voor de kip kerrie gebruik ik voor het bakken ghee of olijfolie. Gewone boter is niet zo geschikt omdat de champignons heet gebakken worden en de boter dan verbrand
- Strooi zout en peper over de kip
- Bak de kip aan in wat olijfolie en laat langzaam doorgaren in een oven van 140 graden
- Snij de champignons in vieren
- Bak de champignons op een hoog vuur in de ghee of de olijfolie
- Als de champignons mooi bruin gebakken zijn draai je het vuur laag
- Voeg de kerrie en de bloem toe en bak dit even mee
- Haal de pan van het vuur en laat een minuut afkoelen
- Voeg de koude bouillon toe en roer met een houten lepel goed door elkaar
- Breng de saus al roerend aan de kook en laat een paar minuten op een laag vuur doorkoken
- Voeg de room of kokosmelk toe en breng de saus weer aan de kook
- Maak de kerriesaus op smaak met tabasco, citroensap, worcestershiresaus, gembersap en zout en peper
- Snij de kip in dunne reepjes en leg deze op de saus, garneer met de gehakte peterselie en een fijn gesneden lente ui
Voor de kip kerrie gebruik ik voor het bakken ghee of olijfolie. Gewone boter is niet zo geschikt omdat de champignons heet gebakken worden en de boter dan verbrand