Limburgse mosterdsoep
Heerlijke mosterdsoep uit Limburg. Deze makkelijke soep is snel klaar, gezond en erg lekker! Een alledaagse soep die ook prima past in een lekker diner.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
20 minuten |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Snij de sjalotten fijn en bak ze in 5 minuten op een laag vuur glazig en gaar in de ghee of boter
- Voeg de mosterd en mosterdpoeder toe en bak dit even mee
- Roer de bloem er door en bak dit ook even mee
- Voeg ¾ van de koude kippenbouillon toe en vraag de soep al roerend met een houten lepel aan de kook
- Voeg de room en de rest van de bouillon toe en breng weer aan de kook
- Laat de soep 5 minuten langzaam doorkoken
- Maak de soep op smaak met de overige ingrediënten en garneer met de gehakte peterselie
Je kunt de soep garneren met kleine stukjes kip of uitgebakken spek maar ook met gebakken stukjes kastanjechampignons