PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Limburgse mosterdsoep

Limburgse mosterdsoep

Heerlijke mosterdsoep uit Limburg. Deze makkelijke soep is snel klaar, gezond en erg lekker! Een alledaagse soep die ook prima past in een lekker diner.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
20 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 2 eetl grove Limburgse mosterd
  • 1 eetl gladde mosterd
  • 2 theel mosterdpoeder
  • 75 gr fijn gesneden sjalot
  • 40 gr ghee of boter
  • 40 gr bloem
  • 1 theel worcestershiresaus
  • 10 druppels citroensap
  • 1 theel appelstroop
  • 1 eetl fijn gehakte peterselie
  • 150 ml slagroom
  • zout/peper
Limburgse mosterdsoep
Limburgse mosterdsoep

Hoe ga je het doen?
  • Snij de sjalotten fijn en bak ze in 5 minuten op een laag vuur glazig en gaar in de ghee of boter
  • Voeg de mosterd en mosterdpoeder toe en bak dit even mee
  • Roer de bloem er door en bak dit ook even mee
  • Voeg ¾ van de koude kippenbouillon toe en vraag de soep al roerend met een houten lepel aan de kook
  • Voeg de room en de rest van de bouillon toe en breng weer aan de kook
  • Laat de soep 5 minuten langzaam doorkoken
  • Maak de soep op smaak met de overige ingrediënten en garneer met de gehakte peterselie

Je kunt de soep garneren met kleine stukjes kip of uitgebakken spek maar ook met gebakken stukjes kastanjechampignons
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?