Osso bucco alla milanese
Een heerlijke zomerse Italiaanse stoofschotel. Kalfsschenkel op zijn best.
Voor hoeveel personen? |
4 à 6 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
30 minuten voorbereiden, 4 uur stoven, 10 minuten afmaken |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Snij de randjes van de kalfsschenkels op 5 plaatsen een klein stukje in zodat ze bij het bakken niet gaan omkrullen
- Bestrooi de kalfsschenkels met zout/peper en haal ze door de bloem
- Bak de kalfsschenkels in wat geklaarde boter goudbruin
- Leg de kalfsschenkels in een grote ovenschaal zodat ze naast elkaar kunnen liggen
- Snij de bleekselderij, de winterwortel en de ui in blokjes van 5 bij 5 mm
- Bak de groente aan in wat geklaarde boter zonder deze te kleuren (6 min)
- Bak op het laatst de fijn gesneden knoflook nog even mee
- Voeg de tomaten puree toe en bak deze ook even mee
- Blus de pan af met de witte wijn en de runderfond
- Verdeel dit over de kalfsschenkels
- Voeg het bouquet garni toe
- Dek de ovenschaal af met wat aluminiumfolie en zet in een oven van 120 graden
- Keer het vlees om na 2,5 uur
- Het vlees is na ongeveer 4 uur stoven gaar
- Verwijder het bouquet garni
- Als de saus aan de dunne kant is kook je deze in tot de gewenste dikte zonder het vlees
- Maak het gerecht af met een mengsel van de geraspte citroenschil en de fijn gehakte peterselie
- Maak op smaak met zout/peper en zet nog voor 5 minuten terug in de oven
- Serveer hier tagliatelle bij!
Wil je meer weten over stoven bekijk dan ook de pagina “De geheimen van een goede stoofschotel”