Ovenschotel met paprika, kip en nasikruiden
Dit is een recept dat mijn vrouw vroeger thuis vaak at. Op haar verzoek eten we het nu thuis ook regelmatig en daar is iedereen blij mee.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten voorbereiden, 3 uur in de oven |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Bak de kippenpoten mooi bruin in wat geklaarde boter en leg ze apart
- Snij de uien en de paprika in grove stukken
- Bak de groente bruin in geklaarde boter
- Voeg op het laatst de gesneden knoflook toe
- Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak ook deze nog even mee
- Voeg het water, de ketjap en de nasikruiden toe en bak het aanbaksel los van de bodem van de pan
- Doe de gebakken groente met het vocht in een ovenschaal
- Leg de kippenpoten er bovenop
- De kippenpoten staan voor de helft onder het vocht
- Dek de schaal af met aluminium folie
- Zet de kip in een oven van 140 graden en smoor de kip gaar
- Draai na 1,5 uur de kip elk half uur om totdat hij gaar is
- De kip is gaar als hij makkelijk met een vork uit elkaar te halen is en meteen los komt van het bot
- Strooi wat gesneden lente ui over de kip vlak voordat je hem op tafel zet
Dit recept is heerlijk met wat witte rijst maar ook met een stukje naambrood en wat salade smaakt het prima. Dit is een recept dat mijn vrouw vroeger thuis regelmatig at. Ik heb er mijn variant van gemaakt die mijn vrouw erg lekker vindt. Ik gebruik zoals in haar recept een zakje nasigroente. Hierin zitten vrij weinig E-nummers dus heb ik het niet vervangen door een eigen kruiden mengsel. Het is natuurlijk makkelijk een beetje kant en klaar te gebruiken uit een pakje. Dus voor deze ene keer een pakje in een gezond recept van mij. Het staat je natuurlijk vrij om zelf een kruiden mengsel te maken. Ik raad de liefhebbers van pittig eten aan om er ½ rode peper of een flinke eetl sambal badjak door te doen voor wat extra pit.