PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Paprika's ontvellen

Paprika's ontvellen

De zoete smaak van ontvelde paprika's is echt geweldig en past goed in een gezonde leefstijl.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
5 minuten voorbereiden, 10 minuten in de oven, 15 minuten rusten, 10 minuten pellen
Wat heb je er voor nodig?
  • 4 rode paprika’s
  • Olijfolie
Paprika's ontvellen
Ontvelde rode paprika
Hoe ga je het doen?
  • Zet de oven op de grill stand (zo heet mogelijk)
  • Snij de boven en onderkant van de paprika
  • Verwijder de zaden en al de witte zaadlijsten
  • Snij de paprika's in platte stukken
  • Smeer wat olijfolie op een bakplaat
  • Leg de paprika stukken met de buitenkant naar boven op de bakplaat
  • Zet de bakplaat zo hoog mogelijk in de oven (dicht bij het grill element)
  • Gril de paprika's in ongeveer 10 minuten bijna helemaal zwart
  • Doe de stukken paprika in een plastiek zak, sluit de zak en wacht een kwartier
  • Nu kun je met je vingers het vel makkelijk van de paprika trekken

De paprika's kun je prima marineren in olie, azijn en knoflook, in een salade verwerken of als kleurig garnituur bij een visgerecht serveren.
Rode paprika's ontvellen
Rode paprika's ontvellen
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact