Paprika's ontvellen
De zoete smaak van ontvelde paprika's is echt geweldig en past goed in een gezonde leefstijl.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten voorbereiden, 10 minuten in de oven, 15 minuten rusten, 10 minuten pellen |
Hoe ga je het doen?
De paprika's kun je prima marineren in olie, azijn en knoflook, in een salade verwerken of als kleurig garnituur bij een visgerecht serveren.
- Zet de oven op de grill stand (zo heet mogelijk)
- Snij de boven en onderkant van de paprika
- Verwijder de zaden en al de witte zaadlijsten
- Snij de paprika's in platte stukken
- Smeer wat olijfolie op een bakplaat
- Leg de paprika stukken met de buitenkant naar boven op de bakplaat
- Zet de bakplaat zo hoog mogelijk in de oven (dicht bij het grill element)
- Gril de paprika's in ongeveer 10 minuten bijna helemaal zwart
- Doe de stukken paprika in een plastiek zak, sluit de zak en wacht een kwartier
- Nu kun je met je vingers het vel makkelijk van de paprika trekken
De paprika's kun je prima marineren in olie, azijn en knoflook, in een salade verwerken of als kleurig garnituur bij een visgerecht serveren.