Rode bietensalade met appel
De heerlijke zoete smaak van de bieten combineert mooi met de fris zure smaak van de appel. Een klassieker die niet mag ontbreken in je gezonde leefstijl.
Voor hoeveel personen? |
2 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
1 uur koken, 10 minuten bereiden |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
Je kan natuurlijk ook gekookte bieten kopen, dit is erg makkelijk en zeker niet verkeerd maar ik vind het de moeite waard om de bieten zelf te koken. Het smaak verschil maakt de extra moeite meer dan goed!
- Was de bieten
- Breng de bieten in ruim water aan de kook
- Kook de bieten in een uurtje gaar
- De bieten zijn gaar als je er makkelijk een vork in kan prikken
- De kooktijd van bieten varieert nogal, soms is 45 minuten koken genoeg en soms duurt het langer dan een uur dus controleer vanaf 45 minuten regelmatig op de gaarheid
- Laat de bieten als ze gaar zijn afkoelen op een bord
- Snij de bovenkant kan de biet, als het goed is kun je nu met de handen makkelijk het vel van de biet af wrijven
- Snij de biet in kleine blokjes
- Schil de appel en snij deze in kleine blokjes
- Snipper de ui fijn
- Maak alles op smaak met de mayonaise
- Voeg eventueel nog zout/peper toe
Je kan natuurlijk ook gekookte bieten kopen, dit is erg makkelijk en zeker niet verkeerd maar ik vind het de moeite waard om de bieten zelf te koken. Het smaak verschil maakt de extra moeite meer dan goed!