Tomatensoep met gepofte knoflook
Deze tomatensoep met gepofte knoflook heeft een zeer pure smaak, door de knoflook en verrassende twist en is erg makkelijk te maken.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten voorbereiden, 1,5 uur in de oven, 10 minuten afmaken |
Hoe ga je het doen?
- Was de tomaten, verwijder het kroontje en snij de tomaten in tweeën
- Snij de hele bol knoflook in tweeën
- Leg de tomaten, rozemarijn, tijm en de knoflook in een grote ovenschaal
- Bespreken alles met een paar flinke scheuten olijfolie en roer het goed door elkaar
- Zet de ovenschaal 1,5 uur in een oven op 180 graden
- Laat de tomaten even afkoelen als ze klaar zijn
- Verwijder de tijm en rozemarijn
- Doe alle tomaten en een pan
- Druk de knoflooktenen uit de schil
- Als het goed is, is de knoflook gepoft en heeft een licht bruine kleur gekregen en een nootachtige smaak
- Voeg de knoflook toe aan de tomaten
- Doe een beetje water in de oven schaal en roer alle aanbaksels los en voeg toe aan de tomaten
- Pureer de tomaten en de knoflook fijn
- Maak op smaak met zout/peper, een flinke scheut worcestershiresaus en tabasco naar smaak
- Als je de soep wat aan de dikke kant vindt voeg dan wat water toe
- Serveer met verse basilicum, soepballetjes, stokbrood en kruidenboter