PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Tomatensoep met gepofte knoflook

Tomatensoep met gepofte knoflook

Deze tomatensoep met gepofte knoflook heeft een zeer pure smaak, door de knoflook en verrassende twist en is erg makkelijk te maken.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
5 minuten voorbereiden, 1,5 uur in de oven, 10 minuten afmaken
Wat heb je er voor nodig?
  • 1 kg tomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 10 takjes tijm
  • 1 bol knoflook
  • olijfolie
  • tabasco
  • worcestershiresaus
  • zout/peper
Tomatensoep met gepofte knoflook
Tomatensoep met gepofte knoflook
Hoe ga je het doen?
  • Was de tomaten, verwijder het kroontje en snij de tomaten in tweeën
  • Snij de hele bol knoflook in tweeën
  • Leg de tomaten, rozemarijn, tijm en de knoflook in een grote ovenschaal
  • Bespreken alles met een paar flinke scheuten olijfolie en roer het goed door elkaar
  • Zet de ovenschaal 1,5 uur in een oven op 180 graden
  • Laat de tomaten even afkoelen als ze klaar zijn
  • Verwijder de tijm en rozemarijn
  • Doe alle tomaten en een pan
  • Druk de knoflooktenen uit de schil
  • Als het goed is, is de knoflook gepoft en heeft een licht bruine kleur gekregen en een nootachtige smaak
  • Voeg de knoflook toe aan de tomaten
  • Doe een beetje water in de oven schaal en roer alle aanbaksels los en voeg toe aan de tomaten
  • Pureer de tomaten en de knoflook fijn
  • Maak op smaak met zout/peper, een flinke scheut worcestershiresaus en tabasco naar smaak
  • Als je de soep wat aan de dikke kant vindt voeg dan wat water toe
  • Serveer met verse basilicum, soepballetjes, stokbrood en kruidenboter
​
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact