PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Wrap van Libanees platbrood met hummus en za’atar gehakt
​

Wrap van Libanees platbrood met hummus en za’atar gehakt

Libanees streetfood. Echte Oosterse smaken: sesam en za'atar in contrast met munt en knoflook. Weer eens wat anders dan shoarma!

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
25 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 4 Libanese platte broden (te koop bij de Turkse winkel of sommige supermarkten)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 4 eetl za’atar (te koop bij de Turkse winkel of sommige supermarkten)
  • 50 ml water
  • zout/peper
  • mespuntje chilipoeder
  • zout/peper

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetl gehakte munt
  • 2 eetl gehakte peterselie
  • 1 theel limoensap
  • 3 tenen fijn gehakte knoflook
  • de geraspte schil van 1 limoen

  • ½ recept hummus
  • ¼ ijsbergsla
Wrap van Libanees platbrood met hummus en za’atar gehakt
Wrap van Libanees platbrood met hummus en za’atar gehakt

Hoe ga je het doen?
  • Snipper de rode ui fijn en fruit deze langzaam aan in een flinke scheut olijfolie
  • Als de uien glazig zijn voeg het gehakt toe en bak dit gaar
  • Voeg de tomatenpuree, za’atar en chilipoeder toe en bak even mee
  • Blus af met het water en laat het een paar minuten door pruttelen op een laag vuurtje
  • Meng de yoghurt met de munt, peterselie, de knoflook, het limoensap en de limoenschil en maak op smaak met zout en peper
  • Maak een recept hummus
  • Snij de ijsbergsla in dunne reepjes
  • Warm het Libanees brood kort op in een hete oven of koekenpan (het brood moet niet te knapperig worden want dan kan jet het niet meet oprollen
  • Smeer een flinke laag hummus op een helft van het brood
  • Leg daar wat van het gehakt op, een laagje ijsbergsla en sluit af met flink wat van de yoghurt
  • Rol het brood op, snij in tweeën en eet direct op
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact