Mosselen met rode peper, gember en tomaat
Dit gerecht heb ik voor het eerst in de haven van Oban in Schotland gegeten. De gember is mijn eigen toevoeging. Mosselen zijn erg gezond en passen goed in een gezonde leefstijl.
Voor hoeveel personen? |
2 à 3 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
20 minuten |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
Je kunt hier "klassieke" mosselsausjes bij eten zoals knoflooksaus of kerriesaus maar probeer ook eens oosterse dipjes of een mengsel van verse koriander, knoflook en een beetje olijfolie.
- Maak de mosselen goed schoon met koud water. Tegenwoordig zijn de meeste mosselen pan klaar maar als dat niet het geval is: poets ze schoon met een sponsje en verwijder de baard. Sluit een mossel niet als je hem oppakt en er licht in knijpt, is de mossel stuk of is een mossel erg zwaar dan gooi je hem weg
- Snij de ui en de tomaat in kleine stukjes
- Snij de peper in dunne ringen
- Snij de knoflook fijn
- Doe alle ingrediënten in een pan en kook in een paar minuten gaar. Als de mosselen open zijn dan zijn ze gaar
Je kunt hier "klassieke" mosselsausjes bij eten zoals knoflooksaus of kerriesaus maar probeer ook eens oosterse dipjes of een mengsel van verse koriander, knoflook en een beetje olijfolie.