PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Mosselen met rode peper gember en tomaat

Mosselen met rode peper, gember en tomaat

Dit gerecht heb ik voor het eerst in de haven van Oban in Schotland gegeten. De gember is mijn eigen toevoeging. Mosselen zijn erg gezond en passen goed in een gezonde leefstijl.

Voor hoeveel personen?
2 à 3
Hoe lang ben je ermee bezig?
20 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 2 kg mosselen
  • 2 ui
  • 3 tomaten
  • 2 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 15 stelen met  blaadjes koriander
  • 1 glas droge witte wijn
Mosselen met rode peper, gember en tomaat
Mosselen met rode peper, gember en tomaat
Hoe ga je het doen?
  • Maak de mosselen goed schoon met koud water. Tegenwoordig zijn de meeste mosselen pan klaar maar als dat niet het geval is: poets ze schoon met een sponsje en verwijder de baard. Sluit een mossel niet als je hem oppakt en er licht in knijpt, is de mossel stuk of is een mossel erg zwaar dan gooi je hem weg
  • Snij de ui en de tomaat in kleine stukjes
  • Snij de peper in dunne ringen
  • Snij de knoflook fijn 
  • Doe alle ingrediënten in een pan en kook in een paar minuten gaar. Als de mosselen open zijn dan zijn ze gaar

Je kunt hier "klassieke" mosselsausjes bij eten zoals knoflooksaus of kerriesaus maar probeer ook eens oosterse dipjes of een mengsel van verse koriander, knoflook en een beetje olijfolie.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?