Pizza
De lekkerste pizza's maak je zelf. Een lekker recept voor pizza liefhebbers met passie.
Voor hoeveel personen? |
5 à 6 kleine pizza's |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
2 uur voor de saus en de bodem, ½ uur voor het bakken en het eten |
Hoe ga je het doen?
Bij ons mag iedereen zijn eigen pizza maken en we ze eten allemaal een beetje door elkaar op. Wij bakken en eten door totdat al het pizzadeeg en saus op is. Soms houden we een pizza over maar die is de volgende middag ook erg lekker.
- Verwarm de oven voor op de maximale stand. Ik gebruik de ventilatie stand met onder warmte zodat de bodem ook knapperig wordt
- Bestuif het aanrecht met een beetje bloem
- Rol het deeg met een rolstok uit op het aanrecht tot de bodem 3 á 4 millimeter dik is
- Vouw een randje (1/2 cm) van de pizza om en druk aan
- Leg de pizza op een bakplaat die licht bestoven is met bloem
- Verdeel met de achterkant van een lepel wat pizzasaus gelijkmatig over de bodem van de pizza
- Combineer een aantal ingrediënten op de pizza. Ik had vandaag kappertjes, spekjes, rode peper en olijven
- Bestrooi rijkelijk met mozzarella
- Strijk het randje in met olijfolie
- Bestrooi met oregano
- Zet de pizza zo laag mogelijk in de oven en bak in een paar minuten goudbruin en knapperig
Bij ons mag iedereen zijn eigen pizza maken en we ze eten allemaal een beetje door elkaar op. Wij bakken en eten door totdat al het pizzadeeg en saus op is. Soms houden we een pizza over maar die is de volgende middag ook erg lekker.