Spinazie ovenschotel
Heerlijke ovenschotel van spinazie, rundergehakt en aardappelpuree.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
1 uur voorbereiden, 15 minuten in de oven |
Wat heb je ervoor nodig:
100 gr vers geraspte belegen kaas of ouder |
|
Hoe ga je het doen?
- Begin met de aardappelpuree. Gebruik hiervoor het basisrecept aardappelpuree op deze website
- Bak het gehakt in een beetje geklaarde boter rul
- Voeg de fijn gesneden knoflook en paprikapoeder toe en bak even op een laag vuur mee
- Voeg de tomatenpuree toe en bak ook nog even mee
- Voeg het water toe en laat rustig op een laag vuurtje staan
- Kook de gewassen spinazie gaar en laat goed uitlekken
- Maak de puree af volgens het recept
- Breng het gehakt op smaak met zout, peper en worcestershiresauce
- Snijd de spinazie fijn en breng op smaak met zout, peper en verse nootmuskaat
- Verdeel de helft van de puree op de bodem van een ovenschaal
- Verdeel het gehakt in de ovenschaal
- Verdeel de spinazie en voeg de rest van de puree toe
- Rasp als laatste de verse kaas over de schotel
- Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden