Gepofte knoflook
Door knoflook langzaam te garen in de oven ontwikkelt het nieuwe smaken. De gepofte knoflook krijgt een zoete en nootachtige smaak die goed te combineren is in allerlei gerechten.
Voor hoeveel personen? |
voor een aantal gerechten |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
1,5 uur in de oven en 5 minuten schoonmaken |
Hoe ga je het doen?
- Snij met een mes de bovenkant van de knoflook tenen zodat alle tenen open zijn aan de bovenkant
- Leg de bollen knoflook in een ovenschaaltje
- Besprenkel de knoflook met een flinke scheut olijfolie, wat grof zeezout en zwarte peper
- Zet de knoflook 1,5 uur in een oven op 150 graden
- Haal de knoflook uit de oven en laat even afkoelen
- Haal de bruine en zachte tenen knoflook uit de schillen
- Je kunt de knoflook bewaren in een jampotje onder een laagje olijfolie in de koelkast
- Gebruik de knoflook in sausen, vervang verse knoflook door een dubbele hoeveel gepofte knoflook in knoflooksaus, voeg het toe aan soepen zoals in het recept tomatensoep met gepofte knoflook en doe het door een aardappelpuree