PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Gepofte knoflook

Gepofte knoflook

Door knoflook langzaam te garen in de oven ontwikkelt het nieuwe smaken. De gepofte knoflook krijgt een zoete en nootachtige smaak die goed te combineren is in allerlei gerechten.

Voor hoeveel personen?
voor een aantal gerechten
Hoe lang ben je ermee bezig?
1,5 uur in de oven en 5 minuten schoonmaken
Wat heb je er voor nodig?
  • 2 bollen knoflook
  • Olijfolie
  • Grof zeezout 
  • Zwarte peper
Gepofte knoflook
Gepofte knoflook
Hoe ga je het doen?
  • Snij met een mes de bovenkant van de knoflook tenen zodat alle tenen open zijn aan de bovenkant
  • Leg de bollen knoflook in een ovenschaaltje
  • Besprenkel de knoflook met een flinke scheut olijfolie, wat grof zeezout en zwarte peper
  • Zet de knoflook 1,5 uur in een oven op 150 graden
  • Haal de knoflook uit de oven en laat even afkoelen
  • Haal de bruine en zachte tenen knoflook uit de schillen
  • Je kunt de knoflook bewaren in een jampotje onder een laagje olijfolie in de koelkast
 
  • Gebruik de knoflook in sausen, vervang verse knoflook door een dubbele hoeveel gepofte knoflook in knoflooksaus, voeg het toe aan soepen zoals in het recept tomatensoep met gepofte knoflook en doe het door een aardappelpuree

Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact