PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Spinazie met gepocheerd ei en Hollandaisesaus

Spinazie met gepocheerd ei en Hollandaisesaus

Spinazie met gepocheerd ei en hollandaisesaus heeft een fluweel zachte smaak die iedereen kan bekoren. Eet het als een gezonde lunch of als een voor gerecht in een luxe diner.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
25 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 4 eieren
  • 400 gr spinazie
  • Nootmuskaat
  • Zout/peper
 
Hollandaisesaus:
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml witte wijn azijn
  • 50 ml water
  • 1 sjalot
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 20 gekneusde peperkorrels
  • 2 eetl citroensap
  • 3 eidooiers
  • 150 gr gesmolten geklaarde boter
  • zout
Spinazie met gepocheerd ei en Hollandaisesaus
Spinazie met gepocheerd ei en Hollandaisesaus

Hoe ga je het doen?
  • Pocheer de eieren 3 minuten en spoel je ze meteen koud in ijswater gebruik hiervoor het recept eieren pocheren
  • Was de spinazie en zet op met aanhangend water en kook gaar in ongeveer 5 minuten
  • Laat d spinazie uitlekken op een zeef
  • Snij de spinazie klein en maak op smaak met zout/peper en verse nootmuskaat
  • Breng een pan water aan de kook om de eieren in op te warmen
  • Maak de Hollandaisesaus zoals beschreven in het recept Hollandaisesaus
  • Warm de spinazie op in een klein pannetje
  • Warm de eieren het kokend water voor 30 seconden
  • Verdeel de spinazie over de borden
  • Leg het gepocheerde ei er boven op
  • Giet er een royale portie saus overheen
  • Serveer direct
 
Op de foto heb ik het recept met postelein gemaakt. Ook erg lekker!
​
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact