Spinazie met gepocheerd ei en Hollandaisesaus
Spinazie met gepocheerd ei en hollandaisesaus heeft een fluweel zachte smaak die iedereen kan bekoren. Eet het als een gezonde lunch of als een voor gerecht in een luxe diner.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
25 minuten |
Wat heb je er voor nodig?
Hollandaisesaus:
|
|
Hoe ga je het doen?
- Pocheer de eieren 3 minuten en spoel je ze meteen koud in ijswater gebruik hiervoor het recept eieren pocheren
- Was de spinazie en zet op met aanhangend water en kook gaar in ongeveer 5 minuten
- Laat d spinazie uitlekken op een zeef
- Snij de spinazie klein en maak op smaak met zout/peper en verse nootmuskaat
- Breng een pan water aan de kook om de eieren in op te warmen
- Maak de Hollandaisesaus zoals beschreven in het recept Hollandaisesaus
- Warm de spinazie op in een klein pannetje
- Warm de eieren het kokend water voor 30 seconden
- Verdeel de spinazie over de borden
- Leg het gepocheerde ei er boven op
- Giet er een royale portie saus overheen
- Serveer direct
Op de foto heb ik het recept met postelein gemaakt. Ook erg lekker!